null Tämä kolahti: Kinky Boots -musikaalin sanoma koskettaa: Hyväksy toinen ihminen sellaisena kuin hän on

Kinky Boots tarjoaa paitsi vauhdikkaita ja visuaalisesti näyttäviä joukkokohtauksia myös hienon tarinan.

Kinky Boots tarjoaa paitsi vauhdikkaita ja visuaalisesti näyttäviä joukkokohtauksia myös hienon tarinan.

Hyvä elämä

Tämä kolahti: Kinky Boots -musikaalin sanoma koskettaa: Hyväksy toinen ihminen sellaisena kuin hän on

Helsingin kaupunginteatterin uutuusmusikaalin drag queen Lola ja hänen tarinansa saa nauramaan ja itkemään.

Kinky Boots- musikaalin ensi-illassa oli heti alussa latautunut tunnelma. Teatterin aulassa kulki toinen toistaan upeampia daameja eli miehiä, jotka olivat pukeutuneet naisten hepeneisiin, drag queeneiksi. Tämä oli heille tärkeä ilta.

Petrus Kähkönen esittää sykähdyttävästi konkurssin partaalla olevaa kenkätehtailijaa, joka joutuu lopulta itsekin astumaan suunnittelemiinsa saappaisiin.

Petrus Kähkönen esittää sykähdyttävästi konkurssin partaalla olevaa kenkätehtailijaa, joka joutuu lopulta itsekin astumaan suunnittelemiinsa saappaisiin.

Samuel Harjanteen ohjaama musikaali alkoi sähäkkäänä drag show´na, ja meno pysyi vauhdikkaana ja huumorin sävyttämänä loppuun asti. Esityksessä oli kuitenkin suvantokohtia, jotka toivat esiin teoksen koskettavan sanoman, erilaisuuden hyväksymisen.

Kinky Boots kertoo englantilaisesta kenkäkauppiaasta Charliesta (Petrus Kähkönen) ja Simonista, joka esiintyy drag queen Lolana (Lauri Mikkola). Charlie saa isänsä kuoltua johdettavakseen konkurssikypsän yrityksen. Sattumalta hän törmää Lontoon yössä Lolaan, jonka saappaan korko on mennyt poikki. Tästä kohtaamisesta syntyy hullu idea ryhtyä valmistamaan kestäviä, korkeakorkoisia saappaita drag queenien käyttöön. Se ei kuitenkaan innosta kaikkia tehtaan työntekijöitä.

Sekä Charlie että Simon joutuvat taistelemaan toteuttaakseen unelmiaan ja saadakseen olla oma itsensä. Simonin tarina nousee musikaalissa keskeiseksi: hän on kärsinyt lapsesta lähtien siitä, ettei ole samanlainen kuin muut. Erityisen liikuttava on laulu, jossa hän muistelee, miten rukoili Jumalalta isänsä hyväksyntää.

Kyseessä on selviytymistarina, jossa korostetaan rakkauden ja ihmisten kohtaamisen voimaa.

Lopulta Charlien kenkätehdas alkaa menestyä ja Simonin Lola-hahmo hyväksytään tehtaan miesporukassakin. Kyseessä on siis selviytymistarina, jossa korostetaan rakkauden ja ihmisten kohtaamisen voimaa. Kuulostaa naiivilta, mutta tätä viestiä ei voi koskaan olla maailmassa liikaa.

Musikaalin tähti on huikeasti laulava Lauri Mikkola, joka on omaksunut drag queenin roolinsa täydellisesti. Hänen sykähdyttävän aisaparinsa muodostaa eri musikaaleissa kannuksensa hankkinut Petrus Kähkönen.

Vuonna 2013 kantaesityksensä New Yorkin Broadwaylla saanut Kinky Boots perustuu Geoff Deanen ja Tim Firthin tositapahtumiin pohjautuvaan elokuvakäsikirjoitukseen. Palkittu musikaali on poplaulaja Cyndi Lauperin säveltämä ja Harvey Fiersteinin käsikirjoittama. Tekstin käänsivät suomeksi Kari Arffman ja Hanna Kaila.


Toimittajan fiilikset:

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Tämä kolahti: Kun johtaja ei kanna vastuuta, tuloksena on pelkoa ja epätoivoa

Hyvä elämä

Espoon teatterin Esitystalous 3 – Radio -näytelmä nostaa elävästi esiin työelämän tutun ilmiön: huonosti johdetun muutoksen.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.