null Kirkko ja kaupungin sopimus hyväksyttiin Espoossa

Ajankohtaista

Kirkko ja kaupungin sopimus hyväksyttiin Espoossa

Jos sopimus hyväksytään myös Helsingissä, Kirkko ja kaupunki jatkaa pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteisenä mediana myös vuodenvaihteen jälkeen.

Pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteistä Kirkko ja kaupunki -mediaa koskeva uusi sopimus hyväksyttiin Espoon seurakuntien yhteisessä kirkkoneuvostossa, joka käyttää yhteisen kirkkovaltuuston päätösvaltaa koronapandemiasta aiheutuneiden poikkeusolojen aikana.

Sopimusneuvottelut käynnistettiin viime syksynä Vantaan seurakuntien yhteisen kirkkovaltuuston irtisanottua aiemman yhteistyösopimuksen. Tavoitteena oli turvata yhteisen median jatkaminen.

Neuvottelujen tuloksena syntynyt sopimusesitys hyväksyttiin Vantaan yhteisessä kirkkovaltuustossa 28.4. ja Kauniaisten suomalaisen seurakunnan seurakuntaneuvostossa 26.5. Jos myös Helsingin seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyy sopimuksen kokouksessaan 11.6., Kirkko ja kaupunki jatkaa pääkaupunkiseudun yhteisenä seurakuntamediana myös vuodenvaihteen jälkeen.

Uudessa sopimuksessa on sovittu kustannussäästöistä, joihin pyritään aluksi muun muassa vähentämällä lehden ilmestymiskertoja. Lehti ilmestyy ensi vuonna 20 kertaa, kun se tänä vuonna ilmestyy 22 kertaa. Painettu lehti jaetaan kolmena eri paikallisversiona osoitteellisena seurakuntien jäsenille kuten nykyäänkin.

Mediassa kehitetään tulevina vuosina erityisesti sen digitaalista käyttöä ja saatavuutta. Seurakuntien jäsenille tarjotaan mahdollisuutta valita digilehti paperilehden sijaan.

Kirkko ja kaupunki on Espoon ja Kauniaisten, Helsingin sekä Vantaan seurakuntien yhteinen media, joka sisältää seurakuntien jäsenille kotiin jaettavan paperilehden, verkkomedian, sosiaalisen median kanavat ja Jouluradion. Lehden painosmäärä on 340 000 kappaletta, josta Espoossa noin 80 000 kappaletta. Median kuluvan vuoden budjetti ilman ilmoitustuloja on 5,2 miljoonaa euroa, josta Espoon osuus on 1 144 000 euroa.

Pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteinen media aloitti toimintansa vuonna 2017. Tätä edelsi seurakuntalehtien yhteinen verkkomedia Valomerkki sekä vuosikymmeniä kestänyt yhteinen radiotyö.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.