null Vantaan seurakunnat jätti Kirkko ja kaupunki -sopimuksen irtisanomisilmoituksen – jatkoneuvottelut ovat jo alkaneet

Ajankohtaista

Vantaan seurakunnat jätti Kirkko ja kaupunki -sopimuksen irtisanomisilmoituksen – jatkoneuvottelut ovat jo alkaneet

Neljä kirkkovaltuuston jäsentä on tehnyt Helsingin hallinto-oikeudelle kirkollisvalituksen kokouksesta, jossa irtisanomisesta päätettiin.

Vantaan seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto päätti 4.6. irtisanoa yhteistyösopimuksen Kirkko ja kaupunki -median kanssa vuoden 2021 alusta. Irtisanomisilmoitus jätettiin 6. elokuuta.

Kirkko ja kaupunki -lehti jaetaan vantaalaisille normaalisti vuoden 2020 loppuun asti. Irtisanomispäätöksen mukaan Vantaan seurakunnat haluavat uudet neuvottelut Kirkko ja kaupunki -median kanssa jo nyt alkavana syksynä. Vantaan, Espoon ja Helsingin seurakuntien virkamiesjohto on käynnistänyt valmistelut uusien neuvottelujen aloittamiseksi jo kesäkuussa.

Kokouksesta, jossa irtisanomisesta päätettiin, on tehty kirkollisvalitus Helsingin hallinto-oikeudelle. Valituksen teki neljä Vantaan yhteisen kirkkovaltuuston jäsentä, jotka kuuluvat Tulkaa kaikki -liikkeeseen. Valitus koski kokouksen koollekutsumista ja sen myötä siellä tehtyjen päätösten lainmukaisuutta.

Valitus ei kuitenkaan sisällä pyyntöä täytäntöönpanokiellosta, jolloin valtuuston päätös irtisanomisesta on voimassa. Vantaan yhteinen kirkkovaltuusto antaa valituksesta lausunnon hallinto-oikeudelle.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Vantaan yhteisen kirkkovaltuuston päätöksistä tehdyt valitukset tyssäsivät hallinto-oikeuteen – valitukset koskivat Lehtisaaren maavuokria ja K&k-median yhteistyösopimusta

Ajankohtaista

Vantaan yhteisen kirkkovaltuuston kesäkuussa 2019 tekemistä päätöksistä tehtiin useita valituksia hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeus hylkäsi osan valituksista ja jätti osan tutkimatta.