null Kirkko ja kaupungista kanneltiin Espoon tuomiokapituliin – päätoimittaja näkee kantelun lukijapalautteena

Espoon tuomiokapituliin kanneltiin 19.10.2017 julkaistusta lehdestä.

Espoon tuomiokapituliin kanneltiin 19.10.2017 julkaistusta lehdestä.

Kirkko ja kaupungista kanneltiin Espoon tuomiokapituliin – päätoimittaja näkee kantelun lukijapalautteena

Pääkaupunkiseudun yhteisen mediatoimituksen johtokunta painottaa vastauksessaan sananvapauslakia, jonka mukaan lehdestä vastaa päätoimittaja.

Kirkko ja kaupungista on tehty kantelu Espoon hiippakunnan tuomiokapituliin. Kantelija Erkki O. Auranen katsoo lehden häirinneen kuvavalinnoillaan espoolaisia seurakuntalaisia seksuaalisesti kirjailija Juha Hurmeesta tehdyllä jutulla, jonka kuvituksessa Hurme oli ilman vaatteita. Samoin Auranen katsoo lehden rikkoneen uskonrauhaa julkaistessaan naisen kanssa avioituneen naisen ja tämän äidin haastattelun.

Päätoimittaja Jaakko Heinimäki suhtautuu Aurasen tekemään kanteluun lukijapalautteena, jonka oikeita osoitteita ovat lehden toimitus ja johtokunta. Heinimäen mukaan Hurmeen haastattelun kuvitus liittyy jutun teemoihin. Sateenkaarihääjutussa haastateltiin kahta seurakuntalaista ajankohtaisesta aiheesta.

Päätoimittajan asema perustuu sananvapauslakiin.

Pääkaupunkiseudun yhteisen mediatoimituksen johtokunta käsitteli tuomiokapitulin vastinepyyntöä kokouksessaan 29.11. Vastauksessaan johtokunta painotti Kirkko ja kaupungin journalistista luonnetta: päätoimittaja johtaa toimitusta ja vastaa julkaisun sisällöstä. Kirkko ja kaupunki on Julkisen sanan neuvoston jäsen ja sitoutunut Journalistin ohjeisiin. Niiden mukaan päätoimittaja ei voi luovuttaa näitä tehtäviään toimituksen ulkopuolelle.

Päätoimittajan asema perustuu sananvapauslakiin. Yhteisen median johtokunta toimii päätoimittajan työnantajana, ja päätoimittaja nauttii edelleen johtokunnan luottamusta.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: