null Kirkko kaikille -listat keräsivät äänipotin seurakuntavaaleissa Espoossa

Tapiolan kirkossa ääniä laskivat hallintoassistentti Päivi Kotro (edessä)  vaalilautakunnan pj. Kristiina Mustakallio ja vaalilautakunnan jäsen Olli-Pekka Lassila. Espoon seurakuntavaalien ääniharavia olivat Seppo Särkiniemi ja Veera Vuornos.

Tapiolan kirkossa ääniä laskivat hallintoassistentti Päivi Kotro (edessä) vaalilautakunnan pj. Kristiina Mustakallio ja vaalilautakunnan jäsen Olli-Pekka Lassila. Espoon seurakuntavaalien ääniharavia olivat Seppo Särkiniemi ja Veera Vuornos.

Ajankohtaista

Kirkko kaikille -listat keräsivät äänipotin seurakuntavaaleissa Espoossa

Yhdessä matkalla -ehdokaslistat menettivät paikkoja.

Espoon seurakuntavaalien ääniharava on Tuomiokirkkoseurakunnan uusi kirkkovaltuutettu Seppo Särkiniemi, joka sai 284 ääntä. Hän oli ehdokkaana Yhdessä matkalla -listalla. Seuraavaksi eniten ääniä sai Tapiolan seurakunnan uusi kirkkovaltuutettu Veera Vuornos, joka sai 235 ääntä. Hän oli kokoomuksen ehdokkaana.

Seppo Särkiniemi on Espoon seurakuntavaalien ääniharava 284 äänellään.

Seppo Särkiniemi on Espoon seurakuntavaalien ääniharava 284 äänellään.

Espoossa Kirkko kaikille -ehdokkaat saivat 44 prosenttia (24 paikkaa) yhteisen kirkkovaltuuston paikoista. Seuraavaksi eniten paikkoja saivat Yhdessä matkalla -ehdokkaat, 31 prosenttia (17 paikkaa), ja kokoomuksen ehdokkaat, jotka saivat 25 prosenttia (14 paikkaa) paikoista.

Kirkko kaikille -ryhmittymä edustaa kirkon arvoliberaalia siipeä, kun taas Yhdessä matkalla -listat kokoavat herätysliikeväkeä ja arvokonservatiiveja.

Espoonlahden seurakunnan 11 paikasta yhteisessä kirkkovaltuustossa viisi paikkaa menee Kirkko kaikille -ehdokaslistalle, kolme kokoomuslaisille ja kolme Yhdessä matkalla -ehdokkaille.

Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa Kirkko kaikille -lista sai kirkkovaltuustoon yhden lisäpaikan, kun taas Yhdessä matkalla -lista menetti yhden paikan.

Leppävaarassa Yhdessä matkalla -lista menetti kaksi paikkaa. Olarissa kokoomus sai yhden lisäpaikan, samoin Kirkko kaikille, kun taas Missio Olari menetti kaksi paikkaa. Tapiolassa Tulkaa kaikki -lista sai yhden lisäpaikan.

Veera Vuornos keräsi toiseksi eniten ääniä Espoossa, 235 ääntä.

Veera Vuornos keräsi toiseksi eniten ääniä Espoossa, 235 ääntä.

Kauniaisissa äänestettiin ahkerasti

Kauniaisten suomalaisessa seurakunnassa äänestysprosentti oli jälleen pääkaupunkiseudun korkein, 14,6. Ehdokaslistoja oli kahdella ryhmällä: Kaikkien kirkko -ryhmällä ja Kokoomus mukana -ryhmällä. Yhteiseen kirkkovaltuustoon valittiin 13 valtuutettua, joista uusia on kahdeksan. Valituista kahdeksan on Kaikkien kirkko -listan ehdokkaita ja viisi Kokoomus mukana -ryhmän ehdokkaita.

Seurakuntaneuvostoon valittiin 12 jäsentä. Valituista kahdeksan on Kaikkien kirkko -listalta ja neljä Kokoomus mukana -listan ehdokkaita.

Eniten ääniä kummassakin vaalissa saivat perheneuvoja-sairaalapappi Maritta Kirilä, rehtori Tapani Ala-Reinikka ja ympäristö- ja työturvallisuuskonsultti Nina Cross. Heistä Kirilä ja Cross ovat Kaikkien kirkko -listan ehdokkaita ja Ala-Reinikka edustaa Kokoomus mukana -ryhmää. 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.