null Kirkkojen koronarajoitukset jatkuvat tammikuun loppuun asti

Espoon tuomiokirkkoon voidaan normaalisti ottaa 550 henkeä, nyt vain 30.

Espoon tuomiokirkkoon voidaan normaalisti ottaa 550 henkeä, nyt vain 30.

Ajankohtaista

Kirkkojen koronarajoitukset jatkuvat tammikuun loppuun asti

Espoon ja Helsingin hiippakuntien ohjeiden mukaan jumalanpalveluksissa voi suurimmissakin kirkoissa olla läsnä korkeintaan 30 henkeä.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti perjantaina 7.1. jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kieltoa Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella 31.1. asti. Espoon ja Helsingin hiippakunnat päättivät samana päivänä Avin esimerkkiä seuraten jatkaa omia, tiukkoja rajoituksiaan seurakuntien toimintaan.

Hiippakuntien rajoitukset ovat voimassa niin ikään tammikuun loppuun asti. Jumalanpalveluksiin voidaan nyt ottaa vain viidennes siitä määrästä, joka kirkkotilaan normaalisti enemmillään mahtuu. Jos kirkkoon mahtuu 150 henkeä tai enemmän jumalanpalvelukseen voidaan tästä huolimatta ottaa enintään 30 henkeä.

Kirkollisten toimitusten, erityisesti hautaan siunaamisen, osalta osallistujamäärän suhteen pitää hiippakuntien mukaan käyttää pastoraalista harkintaa. Tämä tarkoittaa sitä, että hautajaisten osallistujamäärästä voi keskustella papin kanssa, jotta esimerkiksi kaikki vainajan lapset tai lapsenlapset pääsevät paikalle. Erityisesti pienimmissä kappeleissa siunaustilaisuuksien osallistujamäärien rajat tulevat nopeasti täyteen.

Hartaudet, rippikoulu ja diakoniaruokailut ovat hiippakuntien ohjeiden mukaan tulkittavissa uskonnollisiksi tilaisuuksiksi, joten niitä koskevat samat ohjeet kuin jumalanpalveluksia. Sen sijaan seurakuntien kokoava toiminta eli esimerkiksi konsertit, yhteislaulutilaisuudet ja pienryhmätoiminta sisätiloissa keskeytetään kokonaan tammikuun loppuun asti.

Aluehallintoviraston antaman päätöksen mukaisesti seurakunnissa voidaan jatkaa vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattua harrastustoimintaa. Toiminnassa tulee noudattaa tartuntatautilain mukaisia yleisiä hygieniavaatimuksia. Paikallisen päätöksen nuorten ja lasten harrastustoiminnan jatkamisesta tekee kirkkoherra.

Koronapassia ei voi ottaa käyttöön rajoitusten vaihtoehtona.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Kirkkojen tiukat koronarajoitukset lievenevät pääkaupunkiseudulla

Ajankohtaista

Kirkkoihin voidaan nyt ottaa 50 henkeä ja isoissa kirkoissa viidennes normaalista väkimäärästä. ”Ihmisiä on jouduttu käännyttämään kirkkojen ovilta”, kertoo Helsingin hiippakunnan valmiuspäällikkö Satu Huttunen.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.