null Uusimmat koronarajoitukset vaikuttavat myös hautajaisten järjestämiseen – lähimpien omaisten osallistuminen pyritään turvaamaan

Hautajaisia vietetään jälleen pienellä porukalla pahentuneen koronavirustilanteen vuoksi. 

Hautajaisia vietetään jälleen pienellä porukalla pahentuneen koronavirustilanteen vuoksi. 

Ajankohtaista

Uusimmat koronarajoitukset vaikuttavat myös hautajaisten järjestämiseen – lähimpien omaisten osallistuminen pyritään turvaamaan

Erityisesti pienimmissä kappeleissa enimmäisosallistujamäärä saattaa tulla nopeasti täyteen.

Tiistaina 28.12. voimaan tulevat uudet koronarajoitukset vaikuttavat myös hautajaisiin. Helsingin hiippakunta linjaa, että sisätiloissa järjestettäviin jumalanpalveluksiin ja kirkollisiin toimituksiin voi ottaa 28.12. alkaen ottaa enintään viidesosa tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä. Yksittäisessä tilaisuudessa voi kuitenkin olla läsnä enintään 30 henkeä tilan koosta riippumatta. Tarvittaessa voidaan käyttää niin sanottua pastoraalista harkintaa, eli hautajaisten osallistujamäärästä voi keskustella papin kanssa, jotta esimerkiksi kaikki vainajan lapset tai lapsenlapset pääsevät paikalle. Helsingin hiippakuntaan kuuluvat myös Vantaan seurakunnat.

Erityisesti pienimmissä kappeleissa siunaustilaisuuksien osallistujamäärien rajat tulevat nopeasti täyteen. Enimmäismäärä esimerkiksi Honkanummen hautausmaan isoon kappeliin on nyt 24 henkilöä, Malmin hautausmaan isoon kappeliin 18 ja Hietaniemen vanhaan kappeliin 18 henkilöä. Helsingin seurakunnat pyrkivät mahdollisuuksien mukaan tarjoamaan omaisille vaihtoehdoksi suurempia kirkkoja. Lisää tilakohtaisista rajoituksista voi lukea Helsingin seurakuntien sivuilta

Vantaalla esimerkiksi Pyhän Laurin kappelin isoon saliin voidaan ottaa vain 16 henkilöä, Ruskeasannan kappeliin 12 henkilöä. Lisää Vantaan tilakohtaisista rajoituksista voi lukea Vantaan seurakuntien sivuilta.

Espoon seurakunnissa kirkollisia toimituksia koskevat tiukemmat henkilömäärärajoitukset tulevat voimaan vasta 1. tammikuuta 2022. Messuja ja hartauksia ne koskevat jo 28.12.–17.1.

Kirkollisissa toimituksissa voidaan tarvittaessa käyttää samanlaista pastoraalista harkintaa kuin Helsingissäkin, mutta Espoossa se on kirkkoherran vastuulla. Esimerkiksi Kellonummen isoon kappeliin voi 1.1. alkaen ottaa 24 henkilöä, Espoon siunauskappeliin 16. Lisätietoa tilakohtaisista rajoituksista on Espoon seurakuntien verkkosivuilla. Yleisötilaisuudet ja ryhmätoiminta Espoon seurakunnissa ovat tauolla 28.12.2021–17.1.2022.


Juttua päivitetty 28.12. klo 13. Lisätty Vantaan seurakuntien tilakohtaisia tietoja ja linkitys Vantaan seurakuntien sivuille.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.