null Kirkon Ulkomaanapu aikoo perustaa hävikkiruokakaupan

Urheilija ja kirjailija Wilson Kirwa on mukana WeFoodin toiminnassa.

Urheilija ja kirjailija Wilson Kirwa on mukana WeFoodin toiminnassa.

Ajankohtaista

Kirkon Ulkomaanapu aikoo perustaa hävikkiruokakaupan

Kirkon Ulkomaanapu kerää varoja hävikkiruokaa myyvän kaupan perustamiseksi virtuaalisella ”osakeannilla”. WeFood torjuu ruokahävikkiä ja auttaa kehitysmaissa.

Kirkon Ulkomaanapu julkistaa tulevana viikonloppuna Maailma kylässä -festivaaleilla "osakeannin”, jonka tavoitteena on myydä 10 000 kappaletta 15 euron arvoisia virtuaaliosakkeita. Tuotoilla perustetaan hävikkiruokaa myyvä kauppa Helsinkiin. Tuotoilla tuetaan Kirkon Ulkomaanavun toimintaa kehitysmaissa ja katastrofitilanteissa.

Hävikkiruokakauppa myy 50–70 prosenttia normaalihintoja edullisemmin ruokaa, joka muutoin päätyisi kaatopaikalle. Kauppaa pyörittävät vapaaehtoiset.

”Suomessa päätyy vuosittain roskiin jopa 460 000 tonnia ruokaa. WeFood on yksi ratkaisu kasvavaan ruokahävikkiongelmaan ja samalla se auttaa kehitysmaiden ja hauraiden valtioiden köyhimpiä, sillä kaupan tuloilla tuetaan Kirkon Ulkomaanavun työtä”, sanoo WeFoodin projektipäällikkö Else Hukkanen.

WeFood tulee Suomeen Tanskasta, jossa toimii jo kaksi Ulkomaanavun sisarjärjestön DanChurchAidin hävikkiruokaa myyvää kauppaa.

Hukkasen mukaan WeFood on ollut Tanskassa suuri hitti. Sen kaupoissa käy 50 000 asiakasta vuodessa.

"Toivomme, että myös suomalaiset innostuvat ehkäisemään ruokahävikkiä WeFoodin avulla, ja että yritykset lähtevät mukaan yhteistyöhön lahjoittamalla hävikkiruokaa”, sanoo Else Hukkanen.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.