null Kirkon Ulkomaanapu välittää apua Afganistaniin – ruoka ja peitot tulevat tarpeeseen maassa, jossa varaudutaan talveen kriisin keskellä

Lapset leikkivät alueella, jossa asuu maan sisäisiä pakolaisia. Kuva syyskuun lopulta Afganistanista.

Lapset leikkivät alueella, jossa asuu maan sisäisiä pakolaisia. Kuva syyskuun lopulta Afganistanista.

Ajankohtaista

Kirkon Ulkomaanapu välittää apua Afganistaniin – ruoka ja peitot tulevat tarpeeseen maassa, jossa varaudutaan talveen kriisin keskellä

Humanitaarinen tilanne Afganistanissa on erittäin vaikea. Suurimmalla osalla ihmisistä ei ole tarpeeksi ruokaa.

Kirkon Ulkomaanapu on aloittanut hätäavun toimittamisen Afganistaniin. Hätäapua toimitetaan perille yhdessä unkarilaisen kumppanijärjestön HIA-Hungaryn (Hungarian Interchurch Aid) kanssa. Apu koostuu ruokatarvikkeista ja vilteistä, joita toimitetaan noin 2 000 talouteen. Ruoka-apuna jaetaan vehnäjauhoja, riisiä, kasviöljyä, papuja, keksejä ja vauvanruokaa. 

Kirkon Ulkomaanapu ja HIA-Hungary jakavat apua Balkhin ja Samangan maakunnissa maan pohjoisosissa. Tarkoituksena on tavoittaa noin 14 000 kaikkein heikoimmassa asemassa olevaa. Ensisijaisia avun saajia ovat ilman miespuolista perheenjäsentä elävät naiset ja lapset, vammaiset ja sairaat sekä henkilöt, jotka asuvat teltoissa tai ovat majoittaneet kotiinsa muita apua tarvitsevia. 

Tilanne Afganistanissa on äärimmäisen vaikea. Uuden Taliban-johtoisen hallituksen myötä kaikki järjestöt eivät enää pysty toimimaan maassa ainakaan samalla tavoin kuin ennen, pankkijärjestelmä on romahtanut, toimeentulomahdollisuudet vähentyneet ja ruokaturva heikentynyt entisestään. Myös koronapandemia vaikuttaa.

Maailman ruokaohjelman mukaan 95 prosentilla afganistanilaisista ei ole tarpeeksi ruokaa. Ruoan hinta on noussut ja edessä on kylmä talvi.

Helsingin seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto myönsi elokuussa yhteensä 100 000 euroa hankkeisiin, jotka auttavat Afganistanin kriisin ja Haitin maanjäristyksen uhreja.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.