null Espoon ja Helsingin seurakunnat myönsivät avustuksia Etelä-Sudaniin, Afganistaniin ja Myanmariin 

Etelä-Sudania ovat koetelleet sota, tulvat ja nälkä. Espoon seurakuntayhtymä myönsi 20 000 euroa avustusta Etelä-Sudanin heikentyneen ruokaturvan kohentamiseen Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Etelä-Sudania ovat koetelleet sota, tulvat ja nälkä. Espoon seurakuntayhtymä myönsi 20 000 euroa avustusta Etelä-Sudanin heikentyneen ruokaturvan kohentamiseen Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Ajankohtaista

Espoon ja Helsingin seurakunnat myönsivät avustuksia Etelä-Sudaniin, Afganistaniin ja Myanmariin 

Avustusrahoja käytetään muun muassa ruokaan ja lääkkeisiin.

Espoon ja Helsingin seurakunnat ovat myöntäneet avustusta Afganistaniin, Etelä-Sudaniin ja Myanmariin. 

9. joulukuuta kokoontunut Helsingin kirkkovaltuusto myönsi yhteensä 100 000 euroa kriisiapua Suomen Lähetysseuran ja Kirkon Ulkomaanavun kautta toimitettavaksi. Tuosta summasta 75 000 euroa menee Kirkon Ulkomaanavulle Afganistanissa tehtävään työhön. Summalla saadaan ruoka-apua erityisesti ilman miespuolista perheenjäsentä eläville naisille ja lapsille, vammaisille, sairaille tai perheille, jotka ovat majoittaneet maan sisäisiä pakolaisia. Tavoitteena on auttaa 14 000 kaikkein heikoimmassa asemassa olevaa ihmistä.

Vuosikymmeniä jatkuneet sodat, kärjistynyt konflikti, pitkään jatkunut köyhyys, koronapandemia sekä ilmastonmuutos ovat vaarantaneet noin 40 miljoonan afganistanilaisen ruokaturvan. Uuden hallinnon myötä maan pankkijärjestelmä on romahtanut ja ihmisten toimeentulomahdollisuudet ovat niukat. Puolet afganistanilaisista kärsii akuutista ruokapulasta.

Suomen Lähetysseuralle myönnettiin puolestaan 25 000 euroa myanmarilaisten auttamiseksi. Summalla pystytään tarjoamaan heille suojaa, ruokaa ja lääkkeitä.

Myanmarin varjohallitus National Unity Government julisti syyskuussa 2021 yleisen kapinan sotilashallintoa vastaan. Suomen Lähetysseuran paikallisten kumppanien mukaan armeijan ja poliisin läsnäolo on tämän jälkeen lisääntynyt. Tiesulkuja on aiempaa enemmän, ruoan ja lääkkeiden hinnat ovat nousseet. Myanmarin humanitaarinen tilanne on huonontunut, ja ihmiset ovat yhä riippuvaisempia maan ulkopuolelta tulevasta hätäavusta. 

Myös Espoon seurakuntayhtymä auttaa konfliktien keskellä eläviä myanmarilaisia Suomen Lähetysseuran kautta. Myanmarin tilanne on heikentynyt kevään 2021 avustusoperaation jälkeen. Myönnetyllä 20 000 eurolla pystytään tarjoamaan ruokaa, hygieniatarvikkeita ja tukea lääkkeiden hankkimiseen yli 700 perheelle. 

Tämän lisäksi Espoon yhteinen kirkkoneuvosto päätti 13. joulukuuta myöntää 20 000 euroa avustusta Etelä-Sudaniin heikentyneen ruokaturvan kohentamiseksi Kirkon Ulkomaanavun kautta. Etelä-Sudan on yksi maailman vähiten kehittyneistä maista, ja siellä kärsitään tällä hetkellä YK:n arvioiden mukaan laajasta ja vakavasta nälänhädästä. Noin 3,9 miljoonan ihmisen ruokaturva on arvioitu heikentyneeksi, jonka lisäksi moni lapsi on joutunut keskeyttämään koulunkäynnin.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.