null Kuula: Moskovassa juhlitaan voitonpäivänä raakalaismaista sotilaskulttuuria

Puheenvuorot

Kuula: Moskovassa juhlitaan voitonpäivänä raakalaismaista sotilaskulttuuria

Kolumnistin mukaan sotilaita on simputettu tarkoituksella, jotta he kykenisivät epäinhimillisiin tekoihin.

Kaksi erilaista totuutta marssii voitonpäivänä Moskovan kaduilla. Venäläisen version mukaan maailman urhein armeija näyttää mahtiaan ja kunniaansa. Mukana on myös Ukrainan ”erikoisoperaatiossa” palvelleita sotilaita. Kansa juhlii puolustajiaan ja ihailee järjestelmäänsä. Muu maailma katsoo näytelmää toisin silmin. Venäjän sotakone on nyt paljastanut todelliset kasvonsa. Arvonsa, moraalinsa, menetelmänsä, rohkeutensa. Sen, mitä sotilaskunnia tarkoittaa nykyvenäjällä.

Niinpä Moskovan kaduilla hurrataan nyt raiskaajille. Strategiaan kuuluu saattaa naisia raskaaksi, jotta heidän elämänsä varmasti tuhoutuisi. Toisin sanoen Venäjän armeijassa marssii tulevia isiä. Isiä, joille oma lapsi ei merkitse yhtään mitään.

Nämä eivät ole yksittäisiä ylilyöntejä, vaan ne kuuluvat Venäjän armeijan harkittuihin keinovalikoimiin.

Miten kukaan terve mies pystyy sellaiseen? Sotaolot ja propaganda toki raaistavat, mutta silti. Minulla on käsitys, että Venäjän ammattiarmeijaan hakeutuu eri tavoin siipeensä saaneita ja kaltoin kohdeltuja miehiä. Sitä vain peitellään koviksen ulkokuorella. Ja olot armeijassa ovat kurjat ja simputus säälimätöntä.

Ehkä se onkin tarkoituksellista sotilaiden karaisemista ja kovettamista, jotta he kykenisivät epäinhimillisiin tekoihin. Kuten pommittamaan summittain siviilikohteita, kiduttamaan ja tappamaan vankeja. Ja raiskaamaan. Nämä eivät ole yksittäisiä ylilyöntejä, vaan ne kuuluvat Venäjän armeijan harkittuihin keinovalikoimiin. Tarkoitus on herättää pelkoa sekä vihollisten että muun maailman keskuudessa. Pyhää ei ole muu kuin oma tavoite.

Eivät ihmiset Venäjällä voi olla aivan tietämättömiä tästä. Kyllä sotilaat jotakin kertovat kotiväelle. Ja kun he lähettävät sukulaisilleen Ukrainasta pesukoneita ja vessanpönttöjä, se osoittaa, että taustajoukot antavat siunauksen rosvoretkelle. Tällaiselle sotilaskulttuurille naapurimaassa hurrataan voitonpäivänä.

Kirjoittaja on ahaa-elämyksiin addiktoitunut etsijä. Ja löytäjä. Taipumusta yläpilviajatteluun. Pappi, teologian tohtori ja tietokirjailija.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.