null Kuula: Pääsiäissanoma kuulostaa scifiltä

Kuula: Pääsiäissanoma kuulostaa scifiltä

Pääsiäisen pointti ei ole Jeesukselle tapahtuneissa asioissa, vaan siinä, mitä Jeesukselle tapahtunut merkitsee kaikille muille.

Jeesus on noussut kuolleista. Sitä kristikunta nyt juhlii pääsiäisenä. Okei. Mutta mitä sitten? Miten niin Jeesuksen ylösnousemus on aivan erityinen ihme?

Eihän sen pitäisi olla mitenkään vaikeaa Jumalalle. Hän loi kerran koko maailmankaikkeuden. Sen jälkeen yhden Jumalan Pojan herättäminen sujunee melko helposti.

Pääsiäisen pointti ei kuitenkaan ole Jeesukselle tapahtuneissa asioissa. Vaan siinä, mitä Jeesukselle tapahtunut merkitsee kaikille muille ihmisille. Pääsiäisenä ei pelastettu Jeesusta, vaan meidät muut.

Homman tarkemman logistiikan voi ajatella monella tavalla. Yksi tyylikäs versio on seuraava.

Meillä puhuvilla kädellisillä on yhteinen ominaisuus nimeltä ihmisyys. Siihen kuuluu joukko kykyjä ja mahdollisuuksia. Myös se, että kerran kuolemme. Tämän ihmisyyden Jumalan Poika omaksui itseensä, kun hän sikisi äitinsä kohdussa. Siitä kaunis termi jumalihminen.

Mutta hänen ihmisyytensä oli erilaista kuin muiden. Se vaikutti kaikkiin ihmisiin. Hänestä lähti eräänlaiset vaikutusaallot jokaiseen Aadamin lapseen. Vertaan tätä magneettiin ja rautaan. Kun magneetin lyö rautakimpaleen kylkeen, koko kimpale magnetisoituu.

Jeesuksen ylösnousemus muutti koko ihmiskuntaa. Meihin luotiin jotakin uutta.

Tästä päästään Jeesuksen ylösnousemukseen. Sekin vaikuttaa meihin kaikkiin. Ylösnousemuksessa Jeesuksen ihmisyyteen virtasi kuoleman nujertava voima. Silloin sama voima virtasi myös kaikkiin muihin ihmisyydestä osallisiin olentoihin. Yksi magneetti teki kaikesta raudasta magneettisen.

Näin Jeesuksen ylösnousemus muutti koko ihmiskuntaa. Meihin luotiin jotakin uutta. Meidät tehtiin osallisiksi kuolemattomuudesta. Siksi kuolema ei ole loppu. Meille tulee tapahtumaan kuten Jeesukselle aikanaan. Kuoltuamme meidät nostetaan toiseen todellisuuteen. Siellä meitä odottavat edeltämenneet ihmiset, neitsyt Maria, enkelit ja itse Jumalan Poika.

Alkaa jo kuulostaa scifiltä, sorry. Tämänsuuntainen pointti pääsiäissanomaan kuitenkin kytkeytyy.

Lyhyemmin sanottuna: Elämä jatkuu kuoleman jälkeen. Joku ottaa meidät vastaan.


Kirjoittaja on ahaa-elämyksiin addiktoitunut etsijä. Ja löytäjä. Taipumusta yläpilviajatteluun. Pappi, teologian tohtori ja tietokirjailija.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi