null Pyydä puutarhuri lainaan Honkanummen hautausmaan ympäristöpäivässä

Aluepuutarhuri Heli Hyystinmäki osaa neuvoa, mikä kesäkukkalajike sopii haudalle.

Aluepuutarhuri Heli Hyystinmäki osaa neuvoa, mikä kesäkukkalajike sopii haudalle.

Ajankohtaista

Pyydä puutarhuri lainaan Honkanummen hautausmaan ympäristöpäivässä

Samalla reissulla voit osallistua opastetulle kävelykierrokselle, rakentaa linnunpöntön tai ostaa huutokaupasta todella ison roska-astian.

Honkanummen hautausmaan aluepuutarhuri Heli Hyystinmäki, olet mukana hautausmaan ympäristöpäivässä lauantaina 11.5. Millainen on Lainaa puutarhuri -palvelu?

– Omainen voi lähteä puutarhurin ja työvälineiden kanssa haudalle golfkärryllä. Siellä mietitään istutuksia. Esimerkiksi jos hauta sijaitsee kesäkukkien kannalta huonosti kuusen alla, voisiko paikalle harkita kesäkukkien sijasta ympäristöystävällistä perennaa? Haluaako omainen hoitaa kukat itse vai tilata meiltä? Tarvittaessa voidaan pesaista hautakivi juuriharjalla.

Mihin ihmiset kaipaavat neuvoja hautojenhoidossa?

– Kesäkukkalajikkeen valintaan. Ja siihen, mistä voi tilata hautakiven oikaisun, jos kivi on vinossa.

Mitä sinä teet työssäsi eniten näin keväällä?

– Haravoin ja siivoan yleisiä alueita, leikkaan perennoja, tarkistan taimituhoja, tilaan uusia taimia, puita ja pensaita. Työkaverit vaihtavat myös multia haudoilla.

Paljonko Honkanummen komposti tuottaa multaa?

– Paljon! Myymme sitä ympäristöpäivässä mukaankin. Täällä kompostoidaan myös Hietaniemen ja Maunulan hautausmaiden puutarhajätteet.

Mitä muuta ympäristöpäivässä tapahtuu?

– Meillä on kävelykierroksia eri teemoilla, esimerkiksi hautausmaan linnut. On myös linnunpönttötalkoot Tringa ry:n kanssa, ilmainen kahvitarjoilu ja kevätkonsertti. Lounasravintolasta voi ostaa lounaan. Kiertonetin huutokaupassa myydään kymmeniä 660-litraisia roska-astioita, pienoistraktori ja kaksi urkuharmonia.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.