null Laulaja Emma Salokoski kertoo lempipaikkansa Vantaalla – ”Kansanterveydelle olisi paljon parempi, jos ihmiset etsisivät elämäänsä iloa”

Emma Salokoski tykkää lukea runoja ja suunnitella tulevia projekteja kahvikupin äärellä.

Emma Salokoski tykkää lukea runoja ja suunnitella tulevia projekteja kahvikupin äärellä.

Hyvä elämä

Laulaja Emma Salokoski kertoo lempipaikkansa Vantaalla – ”Kansanterveydelle olisi paljon parempi, jos ihmiset etsisivät elämäänsä iloa”

Emma Salokosken ja Jarmo Saaren levy Viileässä virrassa ilmestyy maaliskuun lopussa. 

Laulaja ja lauluntekijätekijä Emma Salo­koskella on meneillään kiireinen kevät. Viimeisen vuoden sisällä on valmistunut neljä uutta levyä, joilla Salokoski on mukana.

Yksi niistä on maaliskuussa ilmestyvä Salokosken ja Jarmo Saaren ensimmäinen yhteinen levy Viileässä virrassa. Levyllä on sekä uusia lauluja että vanhojen kappaleiden uudelleensovituksia.

Levyn ensimmäinen single Nocturne julkaistiin helmikuussa. Laulun sanat ovat ­Eino Leinon kynästä. Laulun on tehnyt tunnetuksi Vesa-­Matti Loiri.

– Runo itsessään on huikaisevan kaunis. Se sai mielessäni uusia ulottuvuuksia, kun ajattelin Loirin elämän loppupuolta ja kertomuksia siitä, ettei hän lopulta halunnut hoitoja vaan oli valmis luopumaan elämästä. Aivan kuin hän olisi näin todennut, että on saanut elämältä jo niin paljon, ettei enää tarvitse taistella.

Aiemmin Salokoskea ovat ajaneet elämässä eteenpäin tyytymättömyys ja halu tehdä paremmin. Nykyään tärkeimpiä kannustimia ovat ilo ja innostus.

– Meillä on todella suorituskeskeinen maailma. Kansanterveydelle olisi paljon parempi, jos ihmiset etsisivät elämäänsä iloa eivätkä koko ajan suorittaisi tai yrittäisi miellyttää muita.

Yksi Emma Salokosken lempipaikoista Vantaalla on Tikkurilan kirkon kahvila. 

Yksi Emma Salokosken lempipaikoista Vantaalla on Tikkurilan kirkon kahvila. 

Emma Salokoski valitsi Vantaalta viisi lempipaikkaansa

Emma Salokoski on asunut Vantaalla vuodesta 2010. Tällä hetkellä hän asuu Simonkalliossa. Salokoski sai Vantaan kaupungin kulttuuripalkinnon vuonna 2020.

Kahvitupa Laurentius

”Entisenä helsinkiläisenä pidän kahviloista. Aloimme käydä nykyään 15-vuotiaan poikani Emilin kanssa Pyhän Laurin kirkon pihapiirissä sijaitsevassa Kahvitupa Laurentiuksessa toisena pandemiakeväänä. Omistajat ovat italialaisia, joten kahvilasta saa hyvää pitsaa, tiramisua ja espressoa. Miljöö sopii erityisen hyvin kevättalven retkille, kun voi jo istua auringossa ulkona ja lumi sulaa.”

Kuusijärvi

”Kesäisin käyn uimassa Kuusijärvellä. Se on hyvän pyörämatkan päässä kotoani. Aiemmin Kuusijärvi oli minulle eräänlainen triathlon-kohde. Ajoin sinne pyörällä, lenkkeilin, kävin pulahtamassa järvessä ja pyöräilin takaisin kotiin. Enää en voi urheilla kuten aikaisemmin. Joskus harvoin olen käynyt Kuusijärvellä myös avantouimassa ja saunassa.”

Myyrmäen graffitit

”Minusta on hienoa, että katutaide on nostettu Myyrmäessä kaupunginosan kasvoksi. Osoittaa tiettyä spirittiä, että katutaidetta on siellä niin paljon.”

Simonmetsä- ja Ruskeasanta-alueen jokivarsi

”Jokivarsi on kotini lähellä oleva ­ihana viheralue, jossa tykkään käydä kävelyllä. Siellä on mutkitteleva puro, jonka päällä on kaatuneita puita, lehtoa ja paljon lintuja. Kun Emil oli vielä pieni, teimme purolla lintukävelyjä. En tunnista lintuja, mutta tykkään kuunnella, kun ne livertävät.”

Lauran Kaffila

”Kirjastoreissulla poikkean usein lukemaan runoja Tikkurilan kirkolla sijaitsevaan Lauran Kaffilaan. Etsin runoja, jotka sopisivat erilaisiin projekteihini kuten Emma Salokoski Voices -kuoron esityksiin. Olen freelancer ja 90 prosenttia työajastani kuluu kotona läppärin ääressä tai vaate­kaapissa äänittämässä lauluja. Se, että ympärillä on elämää, elävöittää minua. Olisipa Tikkurilan kirkon kaltainen paikka ollut olemassa jo silloin, kun lapseni oli pieni. Siellä on perhetila, jossa lapset saavat leikkiä toistensa kanssa ja aikuiset jutella keskenään. Tikkurila on muutenkin muuttunut hyvään suuntaan. Nykyään täällä on kahviloita, ravintoloita ja elämää.”

Korjattu kahvilan nimi 22.3. klo 16.05.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.