null Linda-Maria: Olen yllättynyt siitä, kuinka moni uskovainen on tyytyväinen oikeistopuolueiden vaalivoittoon

Puheenvuorot

Linda-Maria: Olen yllättynyt siitä, kuinka moni uskovainen on tyytyväinen oikeistopuolueiden vaalivoittoon

Sen perusteella, mitä olen Jeesuksesta lukenut, Hän ei ainakaan leikkaisi heikoimmilta, vähentäisi kiintiöpakolaisten määrää tai tuhoaisi Isänsä luomaa maapalloa.

Pari viikkoa sitten kirkkohistorian dosentti Mikko Ketola kommentoi kolumnissaan Helsingin Sanomien vaalikoneen väittämää, joka kuului: Kristilliset arvot ovat hyvä pohja poliittiselle päätöksenteolle. Ketola muistutti kolumnissa väittämän epämääräisyydestä ja siitä, että siinä missä joillekin kristilliset arvot tarkoittavat sosiaalisen oikeudenmukaisuuden edistämistä, toisille ne merkitsevät esimerkiksi Pride-kulkueiden vastustamista.

Ymmärrän kristittyjenkin olevan epätäydellisiä ihmisiä, itse olen tästä erittäin hyvä esimerkki. Saatan kävellä kerjäläisen ohi antamatta tälle rahaa, tiuskin äidilleni enkä vieläkään osaa rakastaa vihamiehiäni. Lisäksi suhtaudun joihinkin ihmisiin ennakkoluuloisemmin kuin toisiin ja menin sunnuntaina vihreiden vaalivalvojaisiin taksilla.

En kuitenkaan voisi hyvällä tahdollakaan kutsua tätä ja kaikkea muuta epätäydellisyyttä itsessäni kristillisyydeksi. Jeesus edustaa kaikkea muuta kuin itsekkyyttä, ennakkoluuloisuutta ja ahneutta. Löytyypä viimeksi mainittu jopa seitsemän kuolemansynnin joukosta.

Me syntiset ihmiset emme koskaan pysty olemaan Jeesuksen kaltaisia.

Vaalien jälkeen sosiaalisessa mediassa on kiertänyt meemi, jossa ihmetellään, miksi hyväosaiset ihmiset äänestävät mieluummin oman asemansa parantamiseksi kuin kaikista heikoimmassa asemassa olevien oikeuksien edistämiseksi. Minulle tämä on helppo ymmärtää, vaikka vaikeaa hyväksyä.

Me syntiset ihmiset emme koskaan pysty olemaan Jeesuksen kaltaisia ja siksi toimimme itsekkäästi ja ahneesti. Suurin osa meistä myös äänestyskopissa.

Mielestäni kristillisten arvojen määrittely ei loppujen lopuksi ole ollenkaan vaikeaa, mikäli asiaa tarkastelee vain ja ainoastaan Jeesuksen kautta. Välittämättä siitä, mitä puoluetta me kannatamme ja millaista politiikkaa me haluamme. Olimme sitten konservatiiveja tai liberaaleja, jos me voisimme antaa vaaleissa äänen suoraan Jeesukselle, millaista politiikkaa Hän tekisi?

Sen perusteella, mitä olen Jeesuksesta lukenut, Hän ei ainakaan leikkaisi heikoimmilta, vähentäisi kiintiöpakolaisten määrää tai tuhoaisi Isänsä luomaa maapalloa.

 

Kirjoittaja on muusikko, kirjailija ja häpeämättömästi hengellinen marsuäiti.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.