null Espooseen avatussa Mannapuodissa voi ostaa hävikkiruokaa ilman rahaa

Mannapuodissa asiakkaat voivat itse valita sopivat elintarvikkeet, kertoo Susanna Monni. 

Mannapuodissa asiakkaat voivat itse valita sopivat elintarvikkeet, kertoo Susanna Monni. 

Ajankohtaista Ajankohtaista

Espooseen avatussa Mannapuodissa voi ostaa hävikkiruokaa ilman rahaa

Vähävaraiset voivat asioida maksutta ja valikoida haluamansa tuotteet espoolaisessa Mannapuodissa.

Espoossa alkoi tänä keväänä uusi kokeilu. Espoolaisen Manna-Apu -järjestön tiloissa avautui Mannapuoti, jossa ruoka-avun hakija voi valita itse haluamansa tuotteet hyllystä. Puoti sijaitsee Tuomarilassa.

– Valmis ruokakassi ei huomioi ihmisen tilannetta, ja silloin ruokahävikki voi siirtyä ihmisten koteihin, Manna-Apu ry:ssä kehittäjänä työskentelevä Susanna Monni pohtii.

Mannapuoti on suunnattu Espoon aikuissosiaalityön asiakkaille sekä Espoon tuomiokirkkoseurakunnan ja Espoon ruotsinkielisen seurakunnan diakonia-asiakkaille.

Asiakkaat saavat puotikortit, joista löytyvät ohjeet Mannapuodissa asioimiseen. Puotiin varataan aika soittamalla keskiviikkoisin, ja puodissa pääsee asioimaan torstaisin.

Mannapuodin valikoima vaihtelee sen mukaan, mitä tuotteita hävikkiruuan lahjoittajilta on saatu. Tarjolla on ollut vihanneksia, hedelmiä, leipää, margariinia, liha- ja kasviproteiinituotteita, aamiaistarvikkeita sekä joskus herkkuja ja kahvia. Myös deodorantteja ja kasvovoiteita on ollut saatavilla.

Vähävaraisten tukiviidakko on pirstaleinen, eivätkä kaikki saa tukia, jotka heille kuuluisivat.

Perheelliset saavat ottaa tuotteita enemmän kuin yhden tai kahden hengen taloudessa asuvat. Puodissa asioimiseen saa apua, ja kävijöiltä kysytään palautetta toiminnan kehittämiseksi.

Huhtikuun alussa ovensa avannut Mannapuoti on Manna-apu ry:n, Espoon tuomiokirkkoseurakunnan, Espoon ruotsinkielinen seurakunnan, Espoon kaupungin sosiaalityön ja Espoon ruoka-apuverkoston kokeilu.

Puoti toimii kesäkuun 8. päivään saakka ja saattaa saada jatkoa syksyllä. Puotikokeilun rinnalla Manna-Apu jakaa myös valmiita ruokakasseja. Susanna Monnin mukaan vähävaraisten tukiviidakko on pirstaleinen, eivätkä kaikki saa tukia, jotka heille kuuluisivat. Kaikki avuntarvitsijat eivät myöskään hae ruokaa.

– Tarkoituksenamme on löytää eniten apua tarvitsevat, Monni sanoo.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.