null Merirasti-kappeli vuokrataan kulttuurikäyttöön loppuvuodeksi – tilaan tulee muun muassa näyttelyitä ja esityksiä

Vuonna 1993 valmistunut Merirasti-kappeli Helsingin Meri-Rastilassa on päässyt huonoon kuntoon.

Vuonna 1993 valmistunut Merirasti-kappeli Helsingin Meri-Rastilassa on päässyt huonoon kuntoon.

Ajankohtaista

Merirasti-kappeli vuokrataan kulttuurikäyttöön loppuvuodeksi – tilaan tulee muun muassa näyttelyitä ja esityksiä

Vuosaaren seurakunta luopui kappelista noin puolitoista vuotta sitten.

Vuosaaressa toimiva Vuotalo on vuokrannut Vuosaaren seurakunnan käytössä olleen Merirasti-kappelin vuoden loppuun asti. Kappeli tulee kulttuurikäyttöön.

Vuotalo ja Teatteritalo Universum hyödyntävät rakennusta Story Sharing Universum -nimisessä projektissaan. Kulttuurikeskukset ovat saaneet kuluvalle vuodelle erillisrahoituksen, jolla voidaan tuottaa taideammattilaisten osallisuusprojekteja eri alueille.

– Story Sharing Universumin toiminnan tavoitteena on luoda turvallisia, viihtyisiä ja viipymään kutsuvia tiloja kaupunkilaisten käyttöön taiteen ja kulttuurin keinoin, Vuotalon johtaja Tuuli Tokkola toteaa.

Tyhjillään ollut kappeli oli houkutteleva vaihtoehto taitelijoiden tukikohdaksi sen keskeisen sijainnin vuoksi. Lisäksi Helsingin seurakuntayhtymä oli kiinnostunut vuokraamaan tilat juuri kulttuuritoimijalle.

Story Sharing Universumin suunnitelmissa on järjestää Meri-Rastilan torilla ja kappelissa alueen ammatti- ja harrastajataiteilijoiden vaihtuvia näyttelyitä ja installaatioita, esityksiä ja pienimuotoisia konsertteja sekä Story Sharing Café -tapahtumia. Story Sharing Café kutsuu asukkaita kertomaan tarinoita, kokemuksia, toiveita ja unelmia, jotka liiittyvät Meri-Rastilaan. Toiminnalla vahvistetaan yhteisöllisyyttä ja osallisuutta muutoksessa olevalla alueella.

Vuosaaren seurakunta päätti luopua Meri-Rastilassa sijaitsevasta, korjausta kaipaavasta Merirasti-kappelista vuoden 2022 loppuun mennessä. Sen jälkeen kappeli siirtyi Helsingin seurakuntayhtymän hallintaan.

Seurakuntayhtymä sai kesäkuussa 2023 kaupungilta purkuluvan rakennukseen. Sen jälkeen Pro Meri-Rastila -liike jätti oikaisuvaatimuksen Helsingin kaupungin rakennusvalvontapalvelujen päätöksestä myöntää purkulupa Merirasti-kappelille.

Pro Meri-Rastila -liike vaatii, että purkulupa hylätään ja että kappelirakennus liitetään Merirasti-korttelin arkkitehtuurikilpailuun ja säilytetään osana uudistuvaa korttelia. Vaatimuksiaan liike perustelee puutteellisella menettelyllä ja sillä, että Helsingin kaupunginmuseo ei puolla purkamista. Meri-Rastilassa on käynnissä suuri kaupunkiuudistus, jossa on tarkoitus purkaa 40 rakennusta ja rakentaa uutta tilalle.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.