null Mielipide: Pyhän Annan lastenkirkko kannattaa korjata

Puheenvuorot

Mielipide: Pyhän Annan lastenkirkko kannattaa korjata

Itä-Hakkilassa on kirkko vuodelta 1968, joten puoli vuosisataa se on palvellut ihmisiä paikallaan. Muistan sittemmin Pyhän Annan lastenkirkoksi vihityn kirkon monista jouluhartaustilaisuuksista, jumalanpalveluksista, Yhteisvastuukeräyksen televisioidusta avajaismessusta, jossa vieraanamme oli piispa Irja Askola. Lastenkirkoksi Itä-Hakkilan kirkon vihki hänen edeltäjänsä piispa Eero Huovinen.

Kirkko on helmi, nätti ulkoa mutta sisältä lähes puhdasta kultaa monia yksityiskohtia myöten. Paikallisesti ideoitu, paikallisia ihmisiä, seurakuntaa ja sen väkeä palvellut ja yhteyteensä kutsunut kirkkotila, silta ihmisten luo lähellä ja kaukana. Pyhän Annan lastenkirkolla on ollut paljon paikallista vaikutusta suurempi ulottuvuus, sillä lapset huomioon ottavan tilan ja teeman vuoksi se on tunnettu kansallisesti mutta myös kansainvälisesti. Nykymuodossaan kirkkotila on saanut paljon huomiota ja hyväksyntää, luonut ja ylläpitänyt yhteyksiä.

Valitettavasti perusta petti: softa eli kirkon toimintamalli ja työjärjestelyt olivat hyvässä mallissa, mutta hardware eli tekniikka ei toiminut. Kirkon rakenteisiin aiemmin teetetty remontti jätti paljon toivomisen varaa. Rakennuksessa ilmeni sisäilmaongelmia, ja monet työntekijät reagoivat. Toiminta oli keskeytettävä.

Hakunilan seurakunta ja seurakuntayhtymän kiinteistönhoito ovat joutuneet pohtimaan paljon asiaa. Seurakunta on kiinteistössä seurakuntayhtymän vuokralaisena. Seurakunta ja sen luottamushenkilöt ovat johdonmukaisesti pyrkineet siihen, että kirkko palautetaan toimintakuntoon. Olemme olleet valmiit panemaan kortemme kekoon, muun muassa siihen, että asiat tutkitaan hyvin.

Tutkimusten tulokset ovat nyt selvät: kirkko on korjattavissa.

Kirkon korjaamisella on hintalappuna, ja luonnollisesti kirkon käytöstä aiheutuu seurakunnalle kuluja. Tosiasia on, että Hakunilan seurakunta on tähänkin saakka noudattanut toiminnassaan hyvää talouskuria viimeisten vuosien aikana, myös kun sitä verrataan seurakuntayhtymän tilanteeseen.

Itä-Hakkilan väki on ottanut kirkon omakseen. Jo 720 allekirjoittajaa on tehnyt selväksi, että he toivovat kirkon korjaamista ja palauttamista käyttöön mahdollisimman pian. Tätä koskeva adressi luovutettiin maanantaina yhtymän johdolle.

Vantaan seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto käsittelee kirkon korjaamista kokouksessaan 7.11. ja kirkkovaltuusto 4.12. Toivon, että päättäjät tutustuvat huolellisesti kirkon korjaamista puoltaviin näkökohtiin ja toimivat sen mukaisesti. Pyhän Annan lastenkirkko on tärkeä osa itähakkilalaisten ja muidenkin vantaalaisten elämänmenoa.

Tapio Leskinen

rovasti

Hakunilan seurakuntaneuvoston puheenjohtaja

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.