null Miksi sateenkaarinuorten huomioimisesta rippikoulussa on hyvä keskustella, Yhteysliikkeen puheenjohtaja Ulf Särs?

Sateenkaarinuoret pitävät seksuaalisuuteensa piilossa rippikoulussa.

Sateenkaarinuoret pitävät seksuaalisuuteensa piilossa rippikoulussa.

Ajankohtaista

Miksi sateenkaarinuorten huomioimisesta rippikoulussa on hyvä keskustella, Yhteysliikkeen puheenjohtaja Ulf Särs?

Yhteys-liike järjestää Alppilan kirkossa keskustelutilaisuuden sateenkaarinuorista rippikoulussa. Pohjana on aiheesta tehty tutkimus.

Miten huomioidaan seksuaalinen suuntautuminen ja sukupuolen moninaisuus rippikoulussa, kysytään Yhteys-liikkeen järjestämässä keskustelutilaisuudessa Helsingin Alppilan kirkossa torstaina 19.4. kello 19. Mukana keskustelussa ovat Kirkkohallituksen rippikoulutyön asiantuntija Jari Pulkkinen ja Malmin seurakunnan nuorisotyönohjaaja Eppu Rantala.

Yhteys-liikkeen puheenjohtaja UIf Särs, miksi tällainen tilaisuus on tarpeen?

– Tilaisuus on tarpeen, koska Sateenkaariyhdistys Malkuksen viime syksynä tekemän verkkokyselyn mukaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat nuoret pysyvät kaapissa rippikoulussa. Lähes puolet heistä oli kokenut rippikoulunsa ahdistavana.

Mitä kyselystä, jonka mukaan 93 prosenttia vastanneista pysyi omassa rippikoulussaan hiljaa kuulumisestaan seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön, on seurannut?

– Keskustelutilaisuudessa saamme kuulla, miten kyselyn tuloksia on otettu huomioon kirkon suunnitelmissa ja seurakuntien käytännön työssä. Opetuksessa on varauduttava siihen, että joka rippikoulussa voi olla joku sateenkaarinuori.

Toivottavasti pääkaupunkiseudun rippikouluissa tilanne on parempi ja moniarvoisuus ymmärretään.

Eikö tilanne kuitenkin ole muuta maata parempi moniarvoisella pääkaupunkiseudulla?

– Toivottavasti pääkaupunkiseudun rippikouluissa tilanne on parempi ja moniarvoisuus ymmärretään. Mutta kyllä kyselyn tulokset varmaan pitävät paikkansa myös täällä.

Särs kertoo, että Yhteys-liike, joka on eri kirkkokuntien rajat ylittävä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen solidaarisuus- ja tukiryhmä, haluaa pitää aihetta esillä nimenomaan siksi, että sateenkaarinuoret osattaisiin ottaa entistä paremmin huomioon rippikoulussa. Tilaisuuteen toivotaan tulevan sekä rippikoulujen ohjaajia ja opettajia että rippikoululaisten vanhempia ja niitä, joita asia kiinnostaa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.