null Missä aiot juoda iltapäiväkahvisi 9.5.? Silloin Suomessa yritetään järjestää maailman suurin Reilun kaupan kahvitauko

Suntio Jenni Huikuri tietää kaiken kirkkokahvien keittämisestä. Kahdella teollisuuskeittimellä valmistuu yhteensä 160 kupillista kerrallaan.

Suntio Jenni Huikuri tietää kaiken kirkkokahvien keittämisestä. Kahdella teollisuuskeittimellä valmistuu yhteensä 160 kupillista kerrallaan.

Hyvä elämä

Missä aiot juoda iltapäiväkahvisi 9.5.? Silloin Suomessa yritetään järjestää maailman suurin Reilun kaupan kahvitauko

Tavoitteena on lyödä Ruotsin ennätys, eli yli puoli miljoonaa kahvittelijaa. Melkein kaikki Helsingin evankelis-luterilaiset seurakunnat käyttävät Reilun kaupan kahvia. Ainakin Mikaelin seurakunta osallistuu ennätyskahvitteluun.

Torstai-iltapäivänä 9.5. Kontulan Mikaelinkirkolla osallistutaan Reilun kaupan kahvitaukoon.

– Meillä on silloin tarjolla Reilun kaupan kahvia ja teetä kuten joka päivä muutenkin. Teemme Reilun kaupan banaaneista kuivakakkua ja levykakkua. Pöydät koristellaan Reilun kaupan kukilla, ja kahvitaukoon liittyvät myös kukka-arpajaiset, kertoo suntio Jenni Huikuri.

Vapaaehtoinen kahviraha menee lähetystyöhön. Kahvitauon järjestäjät ilmoittavat osallistujamäärän Reilu kauppa ry:n toimistoon.

Kahvitaukoon voivat osallistua työpaikat, kaupat, kahvilat, ravintolat, järjestöt, kunnat, kaupungit, seurakunnat ja vaikkapa kaveriporukat.

Mikaelin seurakunnassa juodaan lähemmäs tuhat kuppia kahvia viikossa. Myös teetä kuluu aika lailla. Kirkolla kokoontuvat monenlaiset ryhmät, ja messun jälkeen on aina tarjolla kirkkokahvit. Kirkolla muuten vain piipahtavat ihmiset saattavat käydä myös kahvilla tai teellä, ja työntekijät nauttivat kuumia juomia omilla tauoillaan.

Olemme kokeilleet eri kahvimerkkejä ja löytäneet meille sopivan maun ja keittosuhteen.
– Suntio Jenni Huikuri

Huikuri on toiselta ammatiltaan ravintolakokki. Hän toimii myös seurakunnan keittiövastaavana, joka hankkii ruokatarpeet tukusta.

– Olemme kokeilleet eri kahvimerkkejä ja löytäneet meille sopivan maun ja keittosuhteen.

Miksi seurakunta haluaa käyttää Reilun kaupan kahvia, joka on hieman kalliimpaa kauin tarjouskahvi?

– Reilu kauppa poistaa globaalia köyhyyttä. Viljely on ympäristöystävällistä, ja siinä otetaan myös ihmisoikeuasiat huomioon, Huikuri perustelee.

Reilun kaupan seurakuntia on Suomessa 121, myös muita kuin evankelis-luterilaisia. Valtaosa Helsingin seurakunnista sekä kaikki Vantaan, Espoon ja Kauniaisten seurakunnat ovat hankkineet arvonimen. Lisäksi Espoo, Helsinki, Vantaa ja Kauniainen ovat Reilun kaupan kaupunkeja.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.