null Pieni teko, jolla on iso vaikutus – jo yli 110 seurakuntaa siirtynyt Reiluun kauppaan

Reilun kaupan seurakunnat sitoutuvat tarjoilemaan vain Reilun kaupan kahvia ja teetä.

Reilun kaupan seurakunnat sitoutuvat tarjoilemaan vain Reilun kaupan kahvia ja teetä.

Ajankohtaista

Pieni teko, jolla on iso vaikutus – jo yli 110 seurakuntaa siirtynyt Reiluun kauppaan

Reilun kaupan tuotteita käyttävä seurakunta on esimerkkinä myös seurakuntalaisille, sanoo Reilut seurakunnat -hankkeen koordinaattori Saara Murto.

Tällä viikolla vietetään Reilun kaupan viikkoa, ja reiluus kiinnostaa myös kirkoissa. Niin sanottuja Reilun kaupan seurakuntia on Suomessa jo yli 110. Luterilaisten seurakuntien lisäksi mukana on kaksi ortodoksiseurakuntaa, yksi metodistiseurakunta ja pari vapaaseurakuntaa. Suomen kristillisen ylioppilasliiton (SKY) vetämä Reilut seurakunnat -hanke pyrkii kasvattamaan reilujen seurakuntien määrää.

– Se on seurakunnan osoitus, että haluaa kantaa globaalia vastuuta ja välittää lähimmäisistä myös kaukana. Seurakunta on myös esimerkkinä seurakuntalaisille, kertoo hankekoordinaattori Saara Murto SKY:stä.

Reilun kaupan seurakunnan kriteerit on määritelty tarkasti, mutta ne eivät ole erityisen kovat. Tapahtumatarjoiluissa on siirryttävä Reilun kaupan kahviin ja teehen, minkä lisäksi kerran vuodessa on järjestettävä tapahtuma, jossa pidetään esillä Reilun kaupan teemaa.

Saara Murto uskoo, että Reilun kaupan tuotteiden valitsemisella on oikeasti merkitystä.

– Reilun kaupan tuotteissa viljelijälle taataan minimipalkka ja Reilun kaupan tuki. Uskon, että sillä on iso vaikutus lähtömaassa.

Seurakunnilta tulleen palautteen mukaan Reilun kaupan tuotteisiin vaihtaminen on mutkatonta. Yleisin nurinan aihe ei liity hintoihin tai saatavuuteen, vaan kahvin makuun: se on tummapaahtoisempaa kuin mihin jotkut ovat tottuneet.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.