null Munkkiniemen seurakunnan rippileiri keskeytettiin koronatartuntojen vuoksi

Rippileiri keskeyttiin, kun tieto positiivisesta koronatuloksesta tuli.

Rippileiri keskeyttiin, kun tieto positiivisesta koronatuloksesta tuli.

Ajankohtaista

Munkkiniemen seurakunnan rippileiri keskeytettiin koronatartuntojen vuoksi

Leirin 35 osallistujasta kolmetoista on saanut tartunnan. Kaikki altistuneet ovat tiedossa.

Munkkiniemen seurakunnan rippileiri leirikeskus Kuggomissa, Loviisassa, jouduttiin lauantaina keskeyttämään koronatartunnan takia.

Yhdellä rippikoulun osallistujista todettiin positiivinen tulos koronavirustestissä. Henkilö sai tiedon testituloksesta 31.7. Leiri päätettiin keskeyttää välittömästi, kun tieto koronatartunnasta varmistui.

Maanantaihin 2.8. mennessä yhteensä 13 leiriin osallistunutta on antanut positiivisen testituloksen, eli myös heillä on tartunta. Leirille osallistui yhteensä 35 henkilöä leiriläiset, apuohjaajat eli isoset sekä seurakunnan henkilökunta mukaan lukien.

Leirille osallistuneiden lähipiirille on tiedotettu altistuksesta ja leiriläiset on lähetetty kotiin. Ryhmän kanssa leirikeskuksessa mahdollisesti kontaktissa olleet henkilöt ovat tiedossa ja heihin on oltu jo yhteydessä.

Kun leiri alkoi, yhdelläkään osallistuista ei vielä ollut oireita. Leiri ehdittiin toteuttamaan kahta viimeistä päivää lukuun ottamatta.

Rippikoulun keskeisimmät oppimistavoitteet ehdittiin Munkkiniemen seurakunnan kirkkoherran Päivi Vähäkankaan mukaan käydä läpi ja rippikoulu voidaan katsoa suoritetuksi. Täten perheet voivat jo suunnitella syyskuussa järjestettäviä konfirmaatiojuhlia.

– Ennen konfirmaatiota on tarkoitus, että leirin pappi on yhteydessä nuoriin ja heille järjestetään yhteinen tilaisuus joko livenä tai etänä. Näin leirin keskeyttäminen ei jäisi viimeiseksi muistoksi siitä. Ajatukseni ovat nuorten ja heidän perheidensä luona, toivon heille voimia ja hyvää vointia. Vanhemmat ovat suhtautuneet asiaan ymmärtäväisesti ja kaikki nuoret voivat olosuhteisiin nähden hyvin. Toivottavasti kukaan ei sairastu vakavammin, Vähäkangas sanoo.

– Ikävän tilanteen ainoa hyvä puoli on se, että tartunta todettiin jo leirin aikana. Kaikki altistuneet ovat tiedossa eikä leiriläisillä ole ollut ulkopuolisia kontakteja, mikä auttaa minimoimaan jatkotartunnat, hän jatkaa.

Viime vuoden lokakuussa Pakilan seurakunta joutui keskeyttämään rippileirinsä mahdollisen korona-altistuksen vuoksi. Malmilla puolestaan konfirmaatioharjoituksiin osallistuneella nuorella todettiin syyskuussa koronatartunta. Tänä kesänä Kallion seurakunta keskeytti lastenleirinsä Mustasaaressa toimintakeskuksessa havaitun koronatartunnan vuoksi. Yleisesti leirit ovat sujuneet ilman ongelmia.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.