null Pakilan seurakunnan rippileirillä mahdollinen koronavirusaltistus – leiri keskeytettiin varotoimenpiteenä

Eerikkilän urheiluopisto sijaitsee Tammelassa.

Eerikkilän urheiluopisto sijaitsee Tammelassa.

Ajankohtaista

Pakilan seurakunnan rippileirillä mahdollinen koronavirusaltistus – leiri keskeytettiin varotoimenpiteenä

Eerikkilän urheiluopistossa järjestetylle leirille osallistui yhteensä 40 henkilöä.

Helsinkiläisen Pakilan seurakunnan rippileiri Eerikkilän urheiluopistossa Tammelassa on keskeytetty varotoimenpiteenä mahdollisten koronavirusaltistusten takia.

Yksi rippikoulun osallistujista kotiutettiin leiriltä tiistaina 13.10., kun hän sai tietää olevansa mahdollisesti altistunut koronavirukselle. Torstaina 15.10. kyseinen oireeton henkilö sai positiivisen testituloksen. Leiri päätettiin keskeyttää heti, kun tieto koronatartunnasta varmistui.

Terveysviranomaisilta saatujen ohjeiden mukaan leiriä olisi voinut jatkaa varotoimia noudattaen. Rippikoulun vetäjät, Pakilan seurakunta ja Eerikkilän henkilökunta päättivät kuitenkin ylimääräisenä varotoimena keskeyttää leirin uusien altistusten ja tartuntojen minimoimiseksi.

Leirille osallistui yhteensä 40 henkilöä leiriläiset, apuohjaajat eli isoset sekä seurakunnan henkilökunta mukaan lukien. Leirille osallistuneiden lähipiirille on tiedotettu altistuksesta ja leiriläiset on lähetetty kotiin. Ryhmän kanssa Eerikkilässä kontaktissa olleet henkilöt ovat tiedossa ja heihin on oltu yhteydessä.

Tärkeintä on kaikkien rippikoululaisten, perheiden ja työntekijöiden terveys.

– vs. kirkkoherra Jouni Pirttijärvi

Rippikoululaisten konfirmaation piti olla sunnuntaina 25.10., mutta se siirretään myöhemmäksi. Rippileiristä ehdittiin toteuttaa puolet. Rippikoulu käydään loppuun myöhemmin, mutta ajankohta ei ole vielä tiedossa.

– On ikävää, että joudumme keskeyttämään hyvin alkaneen leirin. Mutta tässä tilanteessa tärkeintä on kaikkien rippikoululaisten, perheiden ja työntekijöiden terveys, toteaa Pakilan seurakunnan vs. kirkkoherra Jouni Pirttijärvi.

Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen kiittää Pakilan seurakuntaa hyvässä yhteisymmärryksessä tehdystä ratkaisusta.

– Haluamme toimia niin vastuullisesti kuin mahdollista ja minimoida pienetkin riskit. Siksi päädyimme terveysviranomaisiakin tiukempaan ratkaisuun keskeyttää leiri, Jakonen sanoo.

Eerikkilän leiri oli Pakilan seurakunnan tämän vuoden viimeinen rippileiri. Alun perin leiri piti järjestää kesäkuussa, mutta kesäkuun leirit siirrettiin pidettäväksi myöhemmin silloisen koronavirustilanteen vuoksi. Muut leirit on pystytty pitämään suunnitelmien mukaan.

Helsingin Malmin seurakunnassa jouduttiin syyskuussa siirtämään yhden rippileirin konfirmaatiota koronavirustartunnan vuoksi. Muita vastaavia tapauksia ei Helsingissä ole ollut.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.