null Myyrmäen kirkon peruskorjaus pääsee vauhtiin – 14 miljoonan euron hankkeella korjataan sisäongelmat

Akateemikko Juha Leiviskän suunnittelemaa Myyrmäen kirkkoa on kutsuttu Valon kirkoksi.

Akateemikko Juha Leiviskän suunnittelemaa Myyrmäen kirkkoa on kutsuttu Valon kirkoksi.

Ajankohtaista

Myyrmäen kirkon peruskorjaus pääsee vauhtiin – 14 miljoonan euron hankkeella korjataan sisäongelmat

Akateemikko Juha Leiviskän suunnittelema pyhäkkö valmistui 1984. Peruskorjauksen yhteydessä ajanmukaistetaan myös talotekniikka.

Länsi-Vantaalla sijaitsevan Myyrmäen kirkon peruskorjaus alkaa. Korjaukselle on saatu rakennuslupa, joten projektinjohtourakoitsijana toimiva NCC Suomi Oy voi aloittaa varsinaiset työt.

Ennen virallista rakennuslupaa kirkossa oli jo aloitettu suojaus- ja purkutyöt. Esimerkiksi säilytettäviä väliovia on viety kunnostettavaksi. Tämänhetkisen arvion mukaan peruskorjauksen hintalappu on noin 14 miljoonaa euroa.

– Täytyy kuitenkin muistaa, että korjaustarpeet voivat muuttua, kun lopulliset vauriot selviävät kaikkien purkutöiden jälkeen, toteaa Vantaan seurakuntayhtymän kiinteistöjohtaja Timo Kraufvelin.

Peruskorjauksen tavoitteena on ratkaista kirkon sisäilmaongelmat. Samalla uusitaan talotekniikkaa ja päivitetään tilojen käytettävyyttä. Remonttiin sisällytetään myös laajat maarakennustyöt ja pihan kunnostus.

Maaliskuun alussa Vantaankosken seurakunnan kirkkoherrana aloittanut Hans Tuominen on tyytyväinen, että korjausprojekti pääsee vauhtiin.   

– Vantaankosken seurakunnan alueella asuvat ihmiset ovat odottaneet korjausprojektin käynnistymistä jo vuosia. Viikoittain tulee kyselyjä, mitä kuuluu Myyrmäen kirkolle. Se kertoo siitä, miten tärkeä kirkko on ihmisille. Hienoa, että korjaukset saadaan nyt käyntiin, Tuominen sanoo.   

Vuonna 1984 valmistunut Myyrmäen kirkko on Vantaankosken seurakunnan pääkirkko. Se on ollut suljettuna sisäilmaongelmien vuoksi vuodesta 2019. Kirkon on suunnitellut akateemikko Juha Leiviskä. Peruskorjauksen on määrä valmistua kesällä 2024.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.