null Myyrmäen kirkon peruskorjauksen urakoitsijakilpailutus on käynnissä

Myyrmäen kirkko Vantaalla seissyt tyhjillään vuodesta 2019. Kuva: Esko Jämsä

Myyrmäen kirkko Vantaalla seissyt tyhjillään vuodesta 2019. Kuva: Esko Jämsä

Ajankohtaista

Myyrmäen kirkon peruskorjauksen urakoitsijakilpailutus on käynnissä

Mittavan peruskorjauksen tavoitteena on korjata sisäilmaongelmat, joiden vuoksi kirkko on ollut suljettuna vuodesta 2019.

Myyrmäen kirkon korjaushankkeen urakoitsijan kilpailutus on käynnissä. Tarjoukset pitää jättää 10. lokakuuta mennessä. Esityksen urakoitsijan valinnasta tekee Vantaan seurakuntien kiinteistöjohtokunta ja lopullisen päätöksen yhteinen kirkkoneuvosto.

Urakoitsijan valinnassa hinnan ja laadun osuus on molempien 50 prosenttia. Tarjousten laatua arvioidaan sekä tarjoajien aiemmin tekemien töiden perusteella että hankkeeseen kiinnitettävien ammattilaisten kokemuksella ja osaamisella.

– Kilpailutuksen valintaperusteena ei ole yksinomaan halvin hinta, korostaa kiinteistöjohtaja Timo Kraufvelin Vantaan seurakuntien tiedotteessa.

Projektinjohtourakoitsijana tulee toimimaan pääurakoitsija, joka voi olla rakennus- tai LVIA-alalta. Hankkeen tavoitteena on korjata kirkon pitkään jatkuneet sisäilmaongelmat, joiden vuoksi se on ollut suljettuna vuodesta 2019.

Peruskorjauksessa on otettava huomioon kirkon rakennushistorialliset arvot, sen omaleimainen arkkitehtuuri ja teknisten korjaustarpeiden perusteella määritellyt korjaustoimenpidekokonaisuudet. Samalla tilojen käyttöä pyritään tehostamaan ja muokkaamaan nykytilanteen tarpeita paremmin palveleviksi.

Vantaan seurakuntayhtymä on jättänyt korjauksesta rakennuslupahakemuksen Vantaan kaupungille, koska näin mittava korjaus edellyttää sitä. Työt tontilla alkavat vuoden 2023 alussa. Peruskorjauksesta julkaistun tarjouspyynnön mukaan hankintaa ei jaeta osiin, koska sitä pidettäisiin rakentamisen kannalta riskinä.

Seurakuntayhtymä ei hae muutosta kirkon tontin asemakaavaan. Tässä vaiheessa kyse on siis kirkon peruskorjauksesta, eikä uudisrakentamista nyt toteuteta. Kirkon tontille on aiemmin suunniteltu asuntorakentamista, jolla olisi voitu osin rahoittaa remonttia.

Myyrmäen kirkko on valmistunut 1984 ja sen on suunnitellut akateemikko Juha Leiviskä. Leiviskä on maailmankuulu arkkitehti, jota kutsutaan valon arkkitehdiksi ja Myyrmäen kirkko tunnetaan Valon kirkkona. Kirkon korjauksen pääsuunnittelijana toimii arkkitehtitoimisto ARCO.

Kirkko ja kaupunki kertoi maaliskuussa, että hankesuunnitelman mukaan kirkon taloteknisistä järjestelmistä uusitaan perusteellisesti muun muassa ilmanvaihtojärjestelmä, rakennusautomaatiojärjestelmä ja sähköjärjestelmät. Käyttövesiputket uusitaan. Viemärit joko uusitaan tai kunnostetaan ja puhdistetaan. Tiivistyskorjaukset tehdään koko rakennuksen kattavasti.

Rakennuksen piha-alueella uusitaan salaojat ja vesieristetään perusmuuri.

Vantaankosken seurakunta toimii Myyrmäen alueella tällä hetkellä vuokratiloissa Virtakirkossa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.