null Naatus: Nyt se tapahtui – naisia vähättelevää miestä pidetään nolona

Puheenvuorot

Naatus: Nyt se tapahtui – naisia vähättelevää miestä pidetään nolona

Tytöt ja naiset kohtaavat yhä paljon vähättelyä ja häirintää, mutta suhtautuminen tekijöihin on muuttunut. He ovat alkaneet näyttää tunkkaisilta.

Sukupuolen perusteella tapahtuvaan häirintään suhtautuminen on muuttunut vaivihkaa.

Muutos näkyy selvästi Sanna Marinin saaman huomion kohdalla. Esineellistävä ja seksualisoiva suhtautuminen pääministerin normaaliin elämään on alkanut tuntua tunkkaiselta muidenkin kuin niiden mielestä, jotka ovat sitä itse kohdanneet.

Aivan tavalliset ihmiset ilman akateemista termistöä totesivat viimeisimmän valokuvakohun keskellä, että pääministerin salakuvaus ja siihen liittyvä juttu olivat moukkamaisia.

On myös todettu, että pääministeri työnnetään ikävän julkisuuden valokeilaan siksi, että hän on nuorehko nainen eikä halua esittää muuta.

Tapahtunut muutos on pieni, mutta selvä. Käytös, joka vielä hetki sitten sai ymmärrystä osakseen, on nyt väärin. Naisten esineellistäminen ja vähättely eivät ole enää rehentelyn aihe.

Tunnistan vaiheen, jossa naisten miehiin kohdistama häirintä oli eräänlainen emansipaation merkki.

Uhrit saavat yhä useammin myötätuntoa ja tekijät joutuvat noloon valoon. Viime aikoina tätä ilmapiirin tervehtymistä on harjoiteltu erityisesti urheilupiireissä, joissa osa johtajista vielä pyörittää tunkkaista piiriään muutosta tajuamatta.

Pelin loppu on kuitenkin jo lähellä. Kunnia muutoksesta kuuluu niille naisille, jotka ovat nostaneet häirinnän päivänvaloon.

Hetki sitten oltiin välivaiheessa, jossa ahdistelu tuomittiin näennäisesti, mutta silti sitä pidettiin jotakuinkin luonnollisena. Samoin tunnistan vaiheen, jossa naisten miehiin kohdistama häirintä oli eräänlainen emansipaation merkki.

Nyt tuuli on kääntynyt. Ahdistelua ei enää normalisoida ja tekijöitä työnnetään vastuuseen.

Häirinnästä käydyt keskustelut paljastavat samalla, että nyt tapahtunut muutos on joillekin hankala. Moni mies näyttää yhä tottuneen siihen, että Sanna Marinin ikäiset naiset nauravat oikeissa kohdissa, vaikenevat häirinnästä ja väistävät johtotehtävissä. Vertaisia ovat vain juhat, joiden kanssa kalastetaan ja golfataan.

 

Kirjoittaja on viestijä, kestävyysjuoksija ja kirkon uskollinen palvelija.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Naatus: Miehen paikka on vauvanhoidossa

Puheenvuorot

Miesten osuus kotihoidontukea saavista on pieni. Ei ihme, että erotilanteissa monet miehet kokevat itsensä altavastaajiksi.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.