Rebekka Naatus -haulla löytyi 17 hakutulosta.

1. Naatus: Seurakunnan johtajan eli kirkkoherran ei tarvitsisi olla pappi

Keskustelu sukupuolisidonnaisista nimikkeistä vie kirkon arvioimaan kriittisesti myös tehtävien sisältöjä ja niihin liittyvää osaamista.

06.09.2021

2. Naatus: Sinun mielipidettäsi ei tarvita

Juoruaminen tekee hyvää, mutta ei somessa.

23.08.2021

3. Naatus: Arvoiltaan kahtiajakautunut kirkko ei saa aikaan päätöksiä, koska jokainen pelaa omaan laariin

Kirkon arvoblokit heijastelevat polarisoitumisen aikaa. Laskelmoivan pelin vaarana on, että katsojat katoavat ennen viimeisiä siirtoja.

09.08.2021

4. Naatus: Lomalla iskee kuolemanpelko − jokin retki kun on jokaiselle viimeinen

Tässäkö tää oli? Pysähtyminen ja rutiinien katkeaminen saavat lomalla aikaan kuolemanpelon.

26.07.2021

5. Naatus: Vallalla oleva ihmiskäsitys ei tunne armoa

Kristillinen ihmiskäsitys muistuttaa armosta, josta on tullut vanhanaikaista.

12.07.2021

6. Naatus: Kirkko instituutiona ei ole mukana Pridessä – tästä syystä se on myös oikein

Kirkolla ei ole varaa pinkkipesuun, kirjoittaa Rebekka Naatus.

28.06.2021

7. Naatus: ”Tämä on vähän liikaa äidille” – Joskus ihmeet voivat olla pienen silkkiuikun kokoisia

Pesän tarkistamisesta tuli jokapäiväinen tehtäväni. Piti opetella luottamaan.

14.06.2021

8. Naatus: Älä elämöi sananvapauden puolesta, jos samanaikaisesti yrität saada muut olemaan hiljaa

Tappouhkauksia lähettävä sananvapauden sankari on cancel-kulttuurin sissijoukkoa.

31.05.2021

9. Naatus: Hannu Salama ja Päivi Räsänen ovat toistensa peilikuvat

Kun pilkkaa arvioidaan lain valossa, uhrit ja tekijät voivat vaihtaa paikkaa nopeasti.

17.05.2021

10. Naatus: Vuoden ajan olemme suhtautuneet toisiimme kuin likaan − olisiko nyt hyvä hetki lopettaa?

Ällöttävätkö sinua eniten halaileva nuoriso, huoltoasemien tollot vai vastuuttomat ruuhkabussissa istujat?

19.04.2021

11. Naatus: Synti on meissä kuin iho ja sisäelimet, ja meitä syntisiä saa joskus syyllistää

Kirkkoa moititaan nykyään siitä, ettei se sano mitään. Tässä tulee luetteloa kielletyistä asioista eli synneistä.

01.04.2021

12. Naatus: Ihanteita ei aina voi siirtää sellaisenaan käytäntöön – siksi myös muutosta vastustavia tarvitaan

Ruma ja typeräkin keskustelu on välttämätöntä, ja samoista asioista täytyy puhua yhä uudelleen.

22.03.2021

13. Naatus: Mielenterveysongelmat tappavat siinä missä koronakin – niitä ei vain laiteta korona-exceliin

Koronakuolemien ohella pitää puhua tulevaisuudesta. Kuinka saamme nykyiset 15–25-vuotiaat pandemiavuosista läpi terveinä, koulutettuina ja sosiaalistettuina?

08.03.2021

14. Naatus: Uskonyhteisössä voi tottua siihen, että omat tunteet kannattaa ohittaa

Lestadiolaiset luottavat ennen kaikkea toisiin lestadiolaisiin. Omaa sisintään on joskus vaikea kuunnella.

22.02.2021

15. Naatus: Kanteluiden tekeminen papeista on liian helppoa

On nurinkurista, että pappien tekemät rikokset eivät välttämättä johda mihinkään, mutta hankalista mielipiteistä voi menettää oikeuden toimia pappina.

08.02.2021

16. Naatus: Kirkkoa ei ole olemassa

Olemme jäseniä yhteisössä, jonka hengellisen sisällön voimme oikeastaan ihan itse valita.

25.01.2021