Rebekka Naatus -haulla löytyi 26 hakutulosta.

1. Naatus: Lestadiolaisissa piireissä kritisoidaan koronarokotuksia ja -rajoituksia hämmästyttävän paljon

Suomen suurin herätysliike kamppailee pandemian synnyttämissä ristiriidoissa. Koronaänkyrät saattavat joutua ulos.

10.01.2022

2. Naatus: Tiukan paikan tullen kirkko näyttäytyy keskiluokkaisena

Jumalanpalvelukset eivät ole ihmisille niin välttämättömiä kuin millainen vaikutelma nyt halutaan antaa.

27.12.2021

3. Naatus: Laista ei voi lukea, mikä on kenellekin tärkeää

Keskustelussa vedotaan toisinaan lakiin, kun halutaan sanoa, että jokin asia on oikein tai väärin. Tai vastaavasti: vaaditaan välittömiä muutoksia lakiin, jos tuomiot eivät miellytä.

13.12.2021

4. Naatus: Nuorille aikuisille hengellisyys edustaa vapautta ja vastavoimaa

Kirkko tutki nuorten aikuisten hengellisyyttä ja löysi suorituksista vapaan, yksityisen tilan.

29.11.2021

5. Naatus: Lapsen oikeudet paranevat päätöksillä

Lasten keskinäinen tasa-arvo ei koskaan toteudu. Silti sitä on tavoiteltava koko ajan.

15.11.2021

6. Naatus: Antaa virkamiesten päättää tärkeistä asioista – kansalaiset voivat puhua vaikka koirapuistoista

Kansalaisten mielipiteet ja media hidastavat päätöksentekoa ja aiheuttavat hämmennystä niin virkamiesten kuin kansan itsensäkin mielestä.

01.11.2021

7. Naatus: Myydäänkö kirkko vai lopetetaanko ruoan jakaminen?

Helsingin seurakunnat ovat suurten muutosten edessä. Tavoitteena on tehdä rajuja taloudellisia leikkauksia, jotta rahaa riittää myös tuleville vuosikymmenille.

18.10.2021

8. Naatus: Luottamus kirkkoon on heikkoa, eikä työ kirkossa houkuttele – syy siihen on, että usko toivo ja rakkaus eivät välity kaikille

Arvoyhteisö ei voi kannattaa keskenään ristiriitaisia arvoja, muuten mitkään arvot eivät tunnu uskottavilta.

04.10.2021

9. Naatus: Naisviha saa rehottaa ja ilmastopuhe on pelkkää löpinää – nuoret on petetty

Nuoret ovat laajalti sitä mieltä, että hallitukset ovat pettäneet heidät – eikä ihme.

20.09.2021

10. Naatus: Seurakunnan johtajan eli kirkkoherran ei tarvitsisi olla pappi

Keskustelu sukupuolisidonnaisista nimikkeistä vie kirkon arvioimaan kriittisesti myös tehtävien sisältöjä ja niihin liittyvää osaamista.

06.09.2021

11. Naatus: Sinun mielipidettäsi ei tarvita

Juoruaminen tekee hyvää, mutta ei somessa.

23.08.2021

12. Naatus: Arvoiltaan kahtiajakautunut kirkko ei saa aikaan päätöksiä, koska jokainen pelaa omaan laariin

Kirkon arvoblokit heijastelevat polarisoitumisen aikaa. Laskelmoivan pelin vaarana on, että katsojat katoavat ennen viimeisiä siirtoja.

09.08.2021

13. Naatus: Lomalla iskee kuolemanpelko − jokin retki kun on jokaiselle viimeinen

Tässäkö tää oli? Pysähtyminen ja rutiinien katkeaminen saavat lomalla aikaan kuolemanpelon.

26.07.2021

14. Naatus: Vallalla oleva ihmiskäsitys ei tunne armoa

Kristillinen ihmiskäsitys muistuttaa armosta, josta on tullut vanhanaikaista.

12.07.2021

15. Naatus: Kirkko instituutiona ei ole mukana Pridessä – tästä syystä se on myös oikein

Kirkolla ei ole varaa pinkkipesuun, kirjoittaa Rebekka Naatus.

28.06.2021

16. Naatus: ”Tämä on vähän liikaa äidille” – Joskus ihmeet voivat olla pienen silkkiuikun kokoisia

Pesän tarkistamisesta tuli jokapäiväinen tehtäväni. Piti opetella luottamaan.

14.06.2021

17. Naatus: Älä elämöi sananvapauden puolesta, jos samanaikaisesti yrität saada muut olemaan hiljaa

Tappouhkauksia lähettävä sananvapauden sankari on cancel-kulttuurin sissijoukkoa.

31.05.2021

18. Naatus: Hannu Salama ja Päivi Räsänen ovat toistensa peilikuvat

Kun pilkkaa arvioidaan lain valossa, uhrit ja tekijät voivat vaihtaa paikkaa nopeasti.

17.05.2021

19. Naatus: Vuoden ajan olemme suhtautuneet toisiimme kuin likaan − olisiko nyt hyvä hetki lopettaa?

Ällöttävätkö sinua eniten halaileva nuoriso, huoltoasemien tollot vai vastuuttomat ruuhkabussissa istujat?

19.04.2021