Rebekka Naatus -haulla löytyi 38 hakutulosta.

1. Naatus: Suomen evankelis-luterilainen kirkko hyväksyy abortin

Uskonyhteisöt eivät saa olla hiljaa, kun ihmisoikeuksia kavennetaan. Jos evankelis-luterilaisessa kirkossa on jokin kanta aborttiin, se on myönteinen.

27.06.2022

2. Naatus: Nyt se tapahtui – naisia vähättelevää miestä pidetään nolona

Tytöt ja naiset kohtaavat yhä paljon vähättelyä ja häirintää, mutta suhtautuminen tekijöihin on muuttunut. He ovat alkaneet näyttää tunkkaisilta.

13.06.2022

3. Naatus: Et pysty mihin vain – epätäydellisyys on totta

Jos uskoo pystyvänsä mihin vain ja yrittää aina parhaansa, päätyy sairaalaan tai burnoutiin.

30.05.2022

4. Naatus: Lautamiesten ei pitäisi ratkaista rikoksia

Poliittisin perustein valitut lautamiehet eivät tue alkuperäistä ajatusta vahvistaa kansalaisten luottamusta oikeusjärjestelmään.

16.05.2022

5. Naatus: Kirkollisvero on kirkossa tabu

Kirkossa ei puhuta rahasta suoraan, koska niin ei ole ollut tapana tehdä. Aika on ajanut vaikenemisen ohi.

02.05.2022

6. Naatus: Samaan aikaan kun Ukraina on ollut sodassa, elämä on virrannut eteenpäin ja kevät on tullut

Ukrainassa on sodittu yli 50 päivää. Sinä aikana sadat vauvat ovat oppineet hymyilemään ja lapset leikkineet housunpolvensa puhki.

14.04.2022

7. Naatus: Luota mediaan, älä itseesi

On aika ohjeelle, joka on päinvastainen kuin hyvän kasvattajan neuvo: Älä luota itseesi, epäile, saatat olla väärässä.

04.04.2022

8. Naatus: Riitely on vapauden merkki, mutta juuri nyt me olemme kuin samasta puusta veistettyjä

Maailma on jaettu yhtäkkiä hyvään ja pahaan. Parhaassa tapauksessa yhteinen uskomme tähän tarinaan pysäyttää Putinin.

21.03.2022

9. Naatus: Ukrainan sota sai sosiaalisen median näyttämään parhaat puolensa

Ukrainan presidentti puhuu somessa suoraan meille ja on valmis kuolemaan maansa puolesta silmiemme edessä.

07.03.2022

10. Naatus: Räsäsen sakot rajaisivat sananvapautta mutta eivät vähentäisi syrjintää

Päivi Räsäsen oikeudenkäynnistä odotetaan kirkossa pelastajaa, kun syrjinnän kitkeminen ei onnistu omin voimin.

21.02.2022

11. Naatus: Elokapina edustaa kansaa siinä missä Mannerheimintiellä hortoileva humalainen keski-ikäinenkin

Mannerheimintien saunavuoroille ei löydy samanlaista tukea kuin Elokapinan tavoitteille.

07.02.2022

12. Naatus: Ihminen jaksaa enemmän kuin luulee − mutta vain hetken

Monen elämänura tyssäsi pandemiaan. Kun kriisi päättyy, alkaa jälleenrakennus, jossa kaikkea ei voi enää korjata ennalleen.

24.01.2022

13. Naatus: Lestadiolaisissa piireissä kritisoidaan koronarokotuksia ja -rajoituksia hämmästyttävän paljon

Suomen suurin herätysliike kamppailee pandemian synnyttämissä ristiriidoissa. Koronaänkyrät saattavat joutua ulos.

10.01.2022

14. Naatus: Tiukan paikan tullen kirkko näyttäytyy keskiluokkaisena

Jumalanpalvelukset eivät ole ihmisille niin välttämättömiä kuin millainen vaikutelma nyt halutaan antaa.

27.12.2021

15. Naatus: Laista ei voi lukea, mikä on kenellekin tärkeää

Keskustelussa vedotaan toisinaan lakiin, kun halutaan sanoa, että jokin asia on oikein tai väärin. Tai vastaavasti: vaaditaan välittömiä muutoksia lakiin, jos tuomiot eivät miellytä.

13.12.2021

16. Naatus: Nuorille aikuisille hengellisyys edustaa vapautta ja vastavoimaa

Kirkko tutki nuorten aikuisten hengellisyyttä ja löysi suorituksista vapaan, yksityisen tilan.

29.11.2021

17. Naatus: Lapsen oikeudet paranevat päätöksillä

Lasten keskinäinen tasa-arvo ei koskaan toteudu. Silti sitä on tavoiteltava koko ajan.

15.11.2021

18. Naatus: Antaa virkamiesten päättää tärkeistä asioista – kansalaiset voivat puhua vaikka koirapuistoista

Kansalaisten mielipiteet ja media hidastavat päätöksentekoa ja aiheuttavat hämmennystä niin virkamiesten kuin kansan itsensäkin mielestä.

01.11.2021

19. Naatus: Myydäänkö kirkko vai lopetetaanko ruoan jakaminen?

Helsingin seurakunnat ovat suurten muutosten edessä. Tavoitteena on tehdä rajuja taloudellisia leikkauksia, jotta rahaa riittää myös tuleville vuosikymmenille.

18.10.2021

20. Naatus: Luottamus kirkkoon on heikkoa, eikä työ kirkossa houkuttele – syy siihen on, että usko toivo ja rakkaus eivät välity kaikille

Arvoyhteisö ei voi kannattaa keskenään ristiriitaisia arvoja, muuten mitkään arvot eivät tunnu uskottavilta.

04.10.2021