null ”Mieleen ei tule imurointi, tiskaaminen tai pyykin peseminen” – nuorten aikuisten leirillä ei ole pakko tehdä mitään

Riikka Myllyntausta muistaa hyvin sen, kuinka värittäminen vei hänet flow-tilaan nuorten aikuisten leirillä.

Riikka Myllyntausta muistaa hyvin sen, kuinka värittäminen vei hänet flow-tilaan nuorten aikuisten leirillä.

Ajankohtaista

”Mieleen ei tule imurointi, tiskaaminen tai pyykin peseminen” – nuorten aikuisten leirillä ei ole pakko tehdä mitään

Riikka Myllyntausta pääsee leirillä omaan pieneen kuplaansa.

Ensimmäisen kerran Riikka Myllyntausta, 32, meni nuorten aikuisten leirille Klaukkalaan ystävänsä kanssa ja uteliaisuudesta.

– En ollut löytänyt omasta seurakunnastani ikäisilleni tarkoitettua toimintaa. Ystäväni kertoi, että hän oli tykännyt Tikkurilan seurakunnan nuorten aikuisten leiristä, ja päätin mennä sinne mukaan.

Viikonlopun leiri kuulosti Myllyntaustasta juuri sellaiselta, joka sopisi hänen kiireiseen elämäänsä. Vaikutti siltä, että leiriä oli suunniteltu hänen ikäistensä kiinnostuksen kohteita miettien.

Myllyntausta on ollut nuorten aikuisten leirillä ainakin viisi kertaa.

– Pääsen leirillä omaan pieneen kuplaani. Nuorten aikuisten leirille on helppo mennä. Siellä voi ladata akkuja rauhassa.

Tänä keväänä nuorten aikuisten leirin järjestävät Tikkurilan lisäksi Hämeenkylän, Korson, Rekolan ja Vantaankosken seurakunnat. Leirille haluavan ei tarvitse kuulua järjestäviin seurakuntiin, vaan mukaan voi ilmoittautua kuka vain.

Vähän kuin rippikoulu aikuisille

Nuorten aikuisten leirillä on vaihteleva ohjelma. Riikka Myllyntausta kertoo, että siellä on leikitty, pelattu, askarreltu, huovutettu, laulettu, väritetty, valokuvattu sekä istuttu hartauksissa, messuissa ja raamattupiireissä. Leirille osallistujat saavat myös itse järjestää ohjelmaa.

– Onhan nuorten aikuisten leiri vähän kuin rippikoululeiri aikuisille. Siellä on hyvin samantyyppistä leikkimielistä ja kivaa puuhaa kuin riparilla.

Jos tekee mieli mennä päiväunille, niin sitten vain menee.
– Riikka Myllyntausta

Myllyntaustasta on ihanaa, että aikuisten leirillä mikään ei ole pakollista, mutta kaikkeen saa osallistua.

– Jos tekee mieli mennä päiväunille, niin sitten vain menee. Leirin yksi parhaista puolista on se, että saa osallistua itseään kiinnostaviin juttuihin. Silloin rentoutuu ilman paineita siitä, että pitää olla aktiivinen.

Kotonakin voi nukkua, mutta Myllyntaustasta on tärkeää päästä fyysisesti pois omista ympyröistä.

– Kun olen leirillä, mieleen ei tule imurointi, tiskaaminen tai pyykin peseminen. Leirillä ei tarvitse miettiä mitään arjen pyörittämiseen liittyvää, vaan eri ympäristössä pääsee helpommin rentoutumaan.

Hyvänä hetkenä Myllyntaustan mieleen leiriltä on jäänyt värittäminen.

– Tuli ihan flow-tila, kun pääsin värittämään. Ympäristö hävisi, ja sain keskittyä yhteen asiaan niin kauan kuin halusin. Se oli hetki, jota ei arjessa usein koe, kun on koko ajan kiire jonnekin. 

Vielä ei tunnu aikuiselta

Riikka Myllyntaustasta aikuisuus on erilaista kuin hän nuorempana kuvitteli sen olevan. Sen takia 'nuori aikuinen' kuulostaa hänestä mukavalta. Tällä hetkellä on helpompi samastua nuoreksi aikuiseksi kuin aikuiseksi.

– Oma elämäntilanne on edelleen muuttuva. Olen saanut teologian opinnot neljä vuotta sitten päätökseen, olen naimisissa ja töissä. Mutta en ole täysin vielä päättänyt, mihin haluan elämäni päätyvän. Pidän vielä erilaisia ovia avoinna.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.