null Paha Pastori: Presidenttipari loi lohtua sanomalla paljon

Puheenvuorot

Paha Pastori: Presidenttipari loi lohtua sanomalla paljon

”Vaalivauva!” Vääräleuat pääsivät sosiaalisessa mediassa valloilleen Tasavallan presidentin kanslian ilmoitettua, että rouva Jenni Haukio odottaa lasta.

Vitsiä väännettiin muun muassa siitä, että presidentti Sauli Niinistö on 70-vuotias uuden tulokkaan synnyttyä, mutta oman elämänsä stand up -koomikoiden päälyönti oli tulevissa vaaleissa ja ”hyvin ajoitetussa” raskausilmoituksessa. ”Viimeistään tänään Sauli Niinistö valittiin uudelle kaudelle…” Mielipidetiedustelujen mukaan vaalivoitto tulisi Niinistölle muutenkin kuin Manulle illallinen. Ilman iloisen uutisen tuomaa positiivista julkisuuttakin.

Todennäköisesti kaikki, tai ainakin suurin osa, nettivitsastelusta ja -viisastelusta on kieli poskessa ja pilke silmäkulmassa tehtyä harmitonta läppää, koska tuskin kukaan tässäkään maailmanajassa uskoo tai väittää tosissaan, että presidenttipari olisi hankkinut lasta opportunistisesti vaalivoittoa silmällä pitäen.

Julkaistun tiedotteen mukaan vauvaa on toivottu ja odotettu vuosia, mikä taas kertoo siitä, että Suomen ykköspariskunta on kamppaillut lapsettomuuden kanssa vuosien ajan. Ja jokainen saman asian kanssa kipuillut pariskunta tietää, ettei se ole mikään leikin asia.

Presidenttipari olisi voinut kuitata raskauden ilmoittamalla asiasta yksinkertaisella tiedotteella, mutta Niinistö ja Haukio valitsivat toisenlaisen tien.

Lapsettomuus on paikka, jolloin parin keskinäinen dynamiikka saattaa natista liitoksissaan, kun pettymyksiä tulee toinen toisensa jälkeen. Tuolloin punnitaan, millaiselle perustalle suhde on rakennettu, kun se pirun tikku ei vieläkään näytä plussaa. Lapsettomuus tuo mukanaan turhautumista itseensä ja mahdollisesti myös kumppaniin, eikä se katso sosiaalista statusta, koulutusta tai ammattia.

”Näihin vuosiin on lukeutunut monia vastoinkäymisiä. Siksi onnen ohella on raskauden alkuun sisältynyt herkkyyksiä, mutta nyt voimme asiasta kertoa”, tiedotteessa luki. Presidenttipari olisi voinut kuitata raskauden ilmoittamalla asiasta yksinkertaisella tiedotteella, mutta Niinistö ja Haukio valitsivat toisenlaisen tien. Vaikka he sanoivat vähän, he sanoivat paljon avaten omia kipupisteitään luoden samalla lohtua muille samankaltaisessa tilanteessa oleville. Ja siitä iso hatunnosto. Lapsettomuus on kuitenkin niin henkilökohtainen asia, ettei edes Tasavallan presidentti ole velvollinen kertomaan kenellekään tuollaisesta. Saati sitten koko valtakunnalle.

Ilman mustaa ei voi olla valkoista. Siksi vuosien yrittäminen, takaiskut ja pettymykset tuntunevat nyt kaukaiselta ja ainoa mikä ratkaisee, on tämä hetki ja tuleva onni.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Paha Pastori: Somevalheet lisääntyvät, mutta sen jälkeen tulee aitous

Puheenvuorot

Somessa voi säveltää mitä vain ja ylläpitää kulisseja pitkäänkin. Tämä johtaa mm. mielenterveysongelmiin. Silti keksityt tarinat varmasti yleistyvät.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.