null Poliisi toimi ripeästi – kappelin kupariverkkovaras saatiin kiinni

Pyhän Laurin kappelin iso sali, jonka ikkunoissa näkyvät kupariverkot.

Pyhän Laurin kappelin iso sali, jonka ikkunoissa näkyvät kupariverkot.

Ajankohtaista

Poliisi toimi ripeästi – kappelin kupariverkkovaras saatiin kiinni

Varastetut kupariverkot paikannettiin Vantaan seurakuntayhtymän kiinteistöyksikön järjestelmien, valppauden ja yhteistyön avulla.

Viime viikonloppuna, perjantain ja maanantain välisenä aikana, Vantaan Pyhän Laurin kappelista anastettiin arvokkaita kupariverkkoja. Vantaan seurakunnat tiedotti asiasta maanantaina. Tänä aamuna poliisi kertoi saaneensa epäillyn varkaan kiinni.

– Anastetut kupariverkot ovat nyt löytyneet ja ne on poliisin toimesta kokonaisuudessa palautettu asianomistajalle. Kupariverkkojen paino on yhteensä noin 950 kg, rikoskomisario Rauno Jämsä Itä-Uudenmaan poliisista kertoo poliisin tiedotteessa.

Yhteensä 950 kiloa painavat kupariverkot löytyivät ja ne on palautettu Vantaan seurakunnille. Verkot oli sahattu irti kappelin julkisivun ikkunoiden edestä ja kuljetettu pois öiseen aikaan. Anastetun omaisuuden arvo oli yli satatuhatta euroa.

Kupariverkot ovat Pyhän Laurin kappelin arkkitehtonisia ikkunoiden suojaelementtejä, jotka siivilöivät valoa ja suojaavat kirkkotilaa. Varastetut kupariverkot paikannettiin seurakuntayhtymän kiinteistöyksikön järjestelmien, valppauden ja yhteistyön avulla.

Verkko on leikattu rujosti poikki.

Vaikka kupariverkot on nyt saatu takaisin, niiden kiinnittäminen uudelleen on melko vaikeaa. Vahingon laajuutta selvitellään parhaillaan.

– Katolla ollut yläkiinnike on irrotettu niin, että sen varmasti urakoitsija saa paikalleen. Alaosan kanssa on varmaan tullut vähän kiire, ja verkko on leikattu rujosti poikki. Se saako sen jotenkin juotettua takaisin, selviää myöhemmin. Vakuutusyhtiö päättää, kannattaako verkkoa korjata vai pitääkö hankkia uusi, Vantaan seurakuntien kiinteistöjohtaja Timo Kraufvelin pohtii.

Muuta ilkivaltaa ei kappelille ole tehty.

– Yksi tekoon epäilty otettiin kiinni jo eilen iltapäivällä ja on nyt pidätetty epäiltynä törkeään varkauteen. Kiinniottamiseen johtaneista tapahtumista emme tutkinnan tässä vaiheessa kommentoi vielä enempää. Kiinniotettu ei ole Suomen kansalainen, Jämsä sanoo.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.