Ohransiemenistä kasvatettu pääsiäisruoho toi kevään tuntua sisätiloihin vuonna 2024.
Rairuoho edustaa uuden elämän kasvua – pääsiäisruohon kasvua voi seurata livenä Vantaan seurakuntien Youtube-kanavalla
Rairuohon kasvattaminen pääsiäiskoristeeksi yleistyi Suomessa 1960-luvulla.
Rairuohon kasvattaminen sisätiloissa on tapa juhlistaa pääsiäistä ja kevään tuloa.
Multaan on kylvetty pitkään pääasiassa rairuohon siemeniä, mutta nykyisin koristeruohoja kasvatetaan myös esimerkiksi vehnänoraista, herneenversoista, vihanneskrassista, maissista ja ohraruohosta. Näistä vaihtoehtoisista pääsiäisruohoista tulee yleensä vankempaa kasvustoa kuin perinteisestä rairuohosta.
Pääsiäiskoristeisiin liittyy kristillistä symboliikkaa. Pääsiäismuna on Kristuksen ylösnousemuksen vertauskuva. Munan rikkoutuneet kuoret symbolisoivat tyhjää hautaa ja pääsiäistiput haudasta noussutta Kristusta.
Vihreä ruoho puolestaan edustaa uuden elämän kasvua ja elinvoimaa, mutta voi sen myös yhdistää ylösnousemukseen. Rairuohon kasvattaminen pääsiäiskoristeeksi yleistyi Suomessa 1960-luvulla.
Ennen pääsiäistä Kirkko Vantaalla Youtube-kanavalla voi alkaa seurata livestriimiä pääsiäisruohon kasvusta.
Viidettä kertaa järjestettävällä tempauksella halutaan herätellä ihmisiä huomaamaan toivo arjessa. Jo ensimmäisessä livestriimissä aiheena oli toivo, eikä viesti ole viidessä vuodessa muuttunut. Maailmantilanne huomioon ottaen se on tullut entistä tärkeämmäksi.
– Ihmiselle tekee hyvää löytää se toiveikas kulma ja nähdä omassa elämässään asiat, jotka ovat hyvin. Toivossa on myös ajatus uudesta alusta. Toivo ei ole koskaan pois muodista, sanoo viestintäsuunnittelija Lotta Numminen Vantaan seurakunnista.
Voit seurata rairuoholiveä tässä:
Vantaan seurakuntien rairuoholive alkaa pääsiäisruohon istutuksella ti 8.4. klo 14 Kirkko Vantaalla Youtube-kanavalla. Ruohon kasvamista voi seurata 22.4. asti.
Jaa tämä artikkeli:
Toimitus suosittelee

Harras hetki: Vihreä pääsiäisruoho puskee mullan läpi ja kertoo toivosta
HengellisyysEija Hyytiäinen kylvää ohran siemeniä nähdäkseen kevään merkin.
