null Vantaan seurakunnat aloittavat rairuoholiven – ”Jo parissa päivässä siemenet alkavat itää”

Tapahtumakoordinaattori Susanna Lönnqvist esittelee ruohoa, joka on jo pääsiäismitassaan. Rairuoholiven ohran kasvu alkaa siemenistä.

Tapahtumakoordinaattori Susanna Lönnqvist esittelee ruohoa, joka on jo pääsiäismitassaan. Rairuoholiven ohran kasvu alkaa siemenistä.

Ajankohtaista

Vantaan seurakunnat aloittavat rairuoholiven – ”Jo parissa päivässä siemenet alkavat itää”

Norppalivestä ja kalasääsken pesinnästä siirrytään nyt askel pidemmälle: meditatiiviseen rairuoholiveen.

Vantaan seurakunnat lähettää ennen pääsiäistä verkossa livestriimiä pääsiäisruohon kasvusta. Tempauksella herätetään ihmisiä huomaamaan kasvun ihme ja toivo omassa elämässään.

– Rairuoholiven tarkoitus on saada ihmiset huomaamaan, miten toivo kasvaa tässäkin ajassa. Houkuttelen kaikkia kokeilemaan, kuinka monta sekuntia jaksaa seurata, kun ruoho kasvaa, toteaa viestintäsuunnittelija Lotta Numminen Vantaan seurakunnista.

Livestriimi alkoi tänään 23. maaliskuuta rairuohon kylvämisellä ja jatkuu, kunnes ruoho on kasvanut. Rairuoholiveä tahdittaa arki-aamupäivisin tapahtuva kastelu.

– Hetkeen pysähtyminen auttaa löytämään sen, mikä juuri nyt antaa itselle toivoa ja iloa. Rairuohon nopeaa kasvua on hauska seurata. Jo parissa päivässä siemenet alkavat itää. Striimin seuraamisesta voi saada arkeensa suorastaan meditatiivista tekemistä. Samalla voi hengittää syvään ja tietoisesti rauhoittaa itsensä, Numminen sanoo.

Toista video

Nummisen mukaan tarkkaan ottaen kyse ei ole rairuohosta, vaan ohraruohosta.

– Tarkkasilmäinen voi tämän havaita. Ohraruoho on lemmikkiystävällistä eli sitä voi kissakin syödä sairastumatta, Numminen perustelee.

Jos ihmisiä kiinnostaa seurata, kuinka tavarat kulkevat liukuhihnalla, niin miksei sitten ruohon kasvua.

Viime vuosina ihmiset ovat seuranneet muun muassa Norppaliveä ja kalasääsken pesää. Saitteko idean niistä?

– Ne ovat hienoja esikuvia. Jos ihmisiä kiinnostaa seurata, kuinka jossain kaupassa tavarat kulkevat liukuhihnalla, niin miksei sitten ruohon kasvua.

Tiedätkö muita kasvilivejä?

– En, tämä lienee uniikki. Vaan toisaalta en ole asiaa selvittänyt.

Oletteko ajatelleet suoraa lähetystä maalin kuivumisesta?

– Heh, no ei. Nyt ei Vantaan seurakunnilla ole rakennuksia tekeillä. Tikkurilan uuden kirkon rakentamista pystyi seuraamaan livenä. Keskitymme nyt ruohonjuuritasoon.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.