null Rap-artisti Kanye West esitti jo toisen raamatullisen oopperansa – ensimmäisessä seikkaili kuningas Nebukadnessar, toisessa Neitsyt Maria

Kanye West veivaa.

Kanye West veivaa.

Hyvä elämä

Rap-artisti Kanye West esitti jo toisen raamatullisen oopperansa – ensimmäisessä seikkaili kuningas Nebukadnessar, toisessa Neitsyt Maria

Mary, A Kanye West Opera -teoksen liput maksoivat 180 euroa, ja ne myytiin loppuun hetkessä.

Amerikan Cheek eli hip hop -skenen ulkopuolellakin syväanalyyttisillä lausunnoillaan huomiota herättänyt rap-artisti Kanye West repäisee taas. Aiemmin tämä keski-iän paremmalle puolelle ehättänyt nuorisokulttuurin ikoni ja omien sanojensa mukaan ”kristillinen innovaattori” on esiintynyt Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin tukijana.

Trump on presidentti, mutta Jeesus Kristus on sentään Kuningas. Tai näin West, joka mielestään on ”kiistatta, epäilemättä, merkittävin ihmisartisti koskaan”, julistaa taannoisella levyllään, jonka nimikin on enteellisesti Jesus Is King. West nimittäin tuli uskoon hiljattain, ja julistaa sitä heti albumillisen verran, vaikka kyllä niitä Hengen hedelmiä on putkahdellut tasatahtiin ihan 2000-luvun alusta asti.

Nyt ihmisartisti West on laittanut Jumalalta tai katsomuksesta riippuen evoluutiolta saamansa lahjat likoon raamatullisen oopperan saralla. Aiemmin marraskuussa Los Angelesissa West esitti elämänsä ensimmäisen raamattuoopperan, joka käsitteli Babylonian kuningasta Nebukadressar II:sta (k. 562 eKr).

Aiemmasta oopperasta esimerkiksi englantilainen Guardian ei antanut kauhean korkeaa arvosanaa.

Toisena adventtisunnuntaina eli joulukuun 8. päivänä West järkkäsi Miamissa Neitsyt Maria -oopperan, joka työllisti myös Westin omissa Sunday Service -jumalanpalveluksissa esiintyvän kuoron, kertoo brittiläinen Christian Today -verkkolehti.

Mary, A Kanye West Opera -nimisen teoksen liput kuuluivat hintaryhmään 180 euroa, ja ne myytiin loppuun hetkessä. Kyseisessä oopperassa West luki otteita Raamatusta ja julisti, että Vanhassa testamentissa on yli kolme sataa Messias-profetiaa. ”Jeesus Kristus on täyttänyt kaikki nämä ennustukset”, West ilmoitti.

Teoksesta on julkaistu puolen tunnin mittainen video, joka on katsottavissa täältä. Aiemmasta oopperasta esimerkiksi englantilainen Guardian ei antanut kauhean korkeaa arvosanaa. Pikemminkin oopperaa nimiteltiin ”järjettömäksi hullutukseksi”. Koska Cheek lopetti, jäävät nämä oopperajutut täällä härmässä lähinnä Palefacen vastuulle. Jäämme odottamaan, miten taittuisi Ukko-Paavon rooli Viimeisissä kiusauksissa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.