null Dolly Parton sai Grammy-ehdokkuuden vuoden kristillisestä kappaleesta ja uskoo, että Jumalalla on hänelle tehtävä

Dolly Parton esiintyi ensimmäisen kerran kirkossa 6-vuotiaana. Nyt 73-vuotias tähti on sanonut, että hän lopettaa uransa vasta, kun Jumala kehottaa häntä tekemään niin.

Dolly Parton esiintyi ensimmäisen kerran kirkossa 6-vuotiaana. Nyt 73-vuotias tähti on sanonut, että hän lopettaa uransa vasta, kun Jumala kehottaa häntä tekemään niin.

Hyvä elämä

Dolly Parton sai Grammy-ehdokkuuden vuoden kristillisestä kappaleesta ja uskoo, että Jumalalla on hänelle tehtävä

Dolly Parton ei tahdo saarnata, vaan laulaa lauluja, jotka antavat ihmisille toivoa. 

Ihmiset jakautuvat erilaisiin kuppikuntiin, ja uutiset kertovat synkistä asioista. On kuitenkin yksi, joka yhdistää yhdysvaltalaisia: kantrilegenda Dolly Parton. Hänen konserteissaan käyvät kaikki. Partonista pitää perinteinen kantriväki stetsoneissaan, konservatiiviset evankelikaalit, homoparit, drag queenit, demokraatit ja republikaanit.

73-vuotias Parton on taas kovassa nousussa. Netflixillä pyörii Partonin tuottama ja hänen lauluihinsa perustuva sarja Heartstrings ja muun muassa Spotifyssa on kuunneltavissa podcast-sarja Dolly Parton´s America, joka pureutuu Partonin yhteiskunnalliseen merkitykseen ja tarinoihin laulujen takana.

Viime aikoina Dolly Parton on halunnut tuoda esiin myös kristillistä vakaumustaan. Australialaisduo King & Countryn kanssa tehty God Only Knows on Grammy-ehdokkaana vuoden parhaaksi kristilliseksi lauluksi. Kappale oli jo osin valmis, mutta kun Parton tuli sen esittäjäksi, hän halusi tehdä laulusta “dollymaisemman” ja hengellisemmän.

Ruotsalaisen EDM-duo Galantiksen kanssa Parton teki kappaleen Faith, kristillistä rockia soittavan Zach Williamsin kanssa hän levytti kappaleen There Was Jesus.

Toista video

Dolly Parton on kertonut kokeneensa Jumalan kutsuvan häntä, joten nämä kappaleet tulivat kuin taivaan lahjoina. Lauluille, jotka kohottavat ja antavat toivoa, on tilausta.

– Olen siinä asemassa, että voin auttaa. Ihmiset katsovat minua kuin vanhaa tuttua, kuin äitiä tai siskoa. Jos sanon jotain hyvää, ihmiset saattavat kuunnella, Parton kommentoi People-lehdelle.

Jos näet minussa jotakin valoa, se ei ole minun valoani, vaan Jumalan valoa.
– Dolly Parton

Usko on ollut osa Dolly Partonin elämää lapsesta asti. Hänen isoisänsä oli helluntailainen saarnaaja, ja Parton on kertonut kasvaneensa kirkossa.

Kun Parton oli lapsi, eräs vanhempi nainen tuli kerran sanomaan, että hänet on voideltu. Parton ei tiennyt, mitä se tarkoittaa ja kysyi asiasta äidiltään. Äiti selitti tyttärelleen, että se tarkoittaa sitä, että Jumalan kädet ovat ylläsi ja voit olla jotakin erityistä. Siitä lähtien Dolly Parton on ajatellut, että hänen pitää tehdä jotakin hyvää maailmassa.

Vaikka kantrin kuningatar puhuu ja laulaa uskostaan, hän ei halua saarnata.

– Kerron vain, kuka olen. Jos näet minussa jotakin valoa, se ei ole minun valoani, vaan Jumalan valoa.

Loppua tuotteliaan laulajan, musiikin tekijän ja näyttelijän uralle ei ole näköpiirissä. Parton on sanonut, että hänelle musiikin tekeminen on palvelutehtävä, eikä hän aio lopettaa, ennen kuin Jumala käskee häntä tekemään niin.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.