null Pääkaupunkiseudun seurakunnat ovat mukana Pride-viikolla ja järjestävät muun muassa kirjekampanjan

Seurakunnilla on monenlaista ohjelmaa Pride-viikolla.

Seurakunnilla on monenlaista ohjelmaa Pride-viikolla.

Ajankohtaista Ajankohtaista

Pääkaupunkiseudun seurakunnat ovat mukana Pride-viikolla ja järjestävät muun muassa kirjekampanjan

Välittävän vanhemman halaus -tempauksen sijasta tänä vuonna voi lähettää välittävän vanhemman kirjeitä.

Vaikka evankelis-luterilainen kirkko ei tänä vuonna ole Helsinki Priden virallinen yhteistyökumppani, pääkaupunkiseudun seurakunnat ovat mukana tapahtumassa. Priden yhteisökumppaneita ovat Helsingin ja Espoon seurakuntayhtymät sekä Vantaalta Vantaankosken seurakunta ja Vantaan ruotsinkielinen seurakunta. Kirkollisista järjestöistä on mukana Herättäjä-Yhdistys.

Viikon aikana seurakunnat ja kristilliset toimijat järjestävät esimerkiksi vertaistukitapaamisia sateenkaariväelle ja heidän läheisilleen, keskustelutilaisuuksia sekä Sateenkaarimessun.

Englanniksi ohjelmaa tarjoaa verkossa toteutettava ilmainen englanninkielinen seminaari LGBTIQ+ People of Faith, jossa muslimit, kristityt ja juutalaiset sekä sateenkaariyhteisöt pohtivat hengellisyyttä ja teologiaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen näkökulmasta.

Tänä vuonna Pride-viikolla kirkko ei jaa viime vuoden tavoin ”välittäviä halauksia” sateenkaari-ihmisille, vaan sen sijaan välittäviä kirjeitä. Tapahtuman organisoi Kirkkonummen suomalainen seurakunta. Välittävän vanhemman kirjeitä kerätään sähköpostitse 8.9. saakka. Kirjettä toivovat voivat pyytää sitä lomakkeen kautta Helsinki Pride -viikolla 9.–10.9. Kirjeet toimitetaan sähköpostitse niitä pyytäneille.

Mikäli pyyntöjä tulee paljon, saatetaan sama kirje laittaa useammallekin henkilölle, jotta jokainen saa kirjeen. Kaikki kirjeet luetaan ennakkoon, jotta ne ovat varmasti vastaanottajille turvallisia. Jokainen itsensä tavalla tai toisella vanhemmaksi määrittelevä on lämpimästi tervetullut kirjoittamaan. Kirjeet ovat puolin ja toisin anonyymejä. Kirjetempaus toteutetaan suomeksi tai ruotsiksi.

Koko Helsinki Pride -viikon kirkollinen ohjelma löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Jaa tämä artikkeli: