null Seurakuntiin tarvitaan lisää nuoria päättäjiä, sanoo Nuori kirkko -järjestö

Seurakuntiin tarvitaan lisää nuoria päättäjiä, sanoo Nuori kirkko -järjestö

Viime seurakuntavaaleissa luottamuselimiin valittiin vain kuusi prosenttia alle 30-vuotiaita.

Lasten ja nuorten parissa työtä tekevän Nuori kirkko -järjestön valtuusto toivoo, että seurakuntapäättäjiksi lähtisi enemmän nuoria. Luterilaisen kirkon päättäjät valitaan marraskuun seurakuntavaaleissa. Vaalien ehdokasasettelu on käynnissä ja päättyy 17.9.

Vaaleissa voivat äänestää kaikki 16 vuotta täyttäneet evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Seurakuntavaalit ovat Suomessa ainoat valtakunnalliset vaalit, joissa äänioikeus on jo 16-vuotiailla. Ehdokkaan pitää olla 18-vuotias.

Neljä vuotta sitten pidetyissä edellisissä seurakuntavaaleissa alle 30-vuotiaita tuli valituksi vain 6,1 prosenttia. Sen sijaan yli 60-vuotiaita valittiin kirkkovaltuustoihin ja seurakuntaneuvostoihin 42,5 prosenttia.

– Nuoria olisi hyvä olla huomattavasti enemmän, esimerkiksi viidennes valituista. Meidän tehtävänämme on kannustaa nuoria lähtemään ehdolle. Haluankin haastaa erityisesti puolueet ja seurakunnat nuorten ehdokkaiden hankinnan loppukiriin seurakuntavaaleissa, kannustaa Nuoren kirkon valtuuston puheenjohtaja Jutta Urpilainen.

Seurakuntavaaleissa valitaan noin 8500 päättäjää Suomen 400 seurakuntaan. Ehdokaslistoja on sekä sitoutumattomia että poliittisia. Esimerkiksi partiolaisilla on omia listoja ympäri Suomen.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi