null Sisäinen tarkastus kysyi päätoimittaja Jaakko Heinimäeltä tuubihuivien hankinnasta

Kirkko ja kaupungin markkinointimateriaaliksi hankittu tuubihuivi.

Kirkko ja kaupungin markkinointimateriaaliksi hankittu tuubihuivi.

Ajankohtaista

Sisäinen tarkastus kysyi päätoimittaja Jaakko Heinimäeltä tuubihuivien hankinnasta

Suomen Kuvalehti nosti esille päätoimittaja Jaakko Heinimäen Kirkko ja kaupungille hankkiman markkinointimateriaalin.

Helsingin seurakuntayhtymän sisäinen tarkastus kysyi syksyllä muutamalta johtavalta työntekijältä luottokortin käytöstä ja lähipiiriyhteyksistä. Vastauksia kysyttiin myös Kirkko ja kaupungin päätoimittajalta Jaakko Heinimäeltä. Suomen Kuvalehti nosti selvityksen esille jutussaan tänään.

Heinimäki kertoo Suomen Kuvalehdelle tehneensä menettelytapavirheen, josta ei kuitenkaan ole osoitettavissa haittaa seurakuntayhtymälle tai hyötyä hänelle itselleen.

Heinimäki oli tehnyt marraskuussa 2016 Kirkko ja kaupungin markkinointiin liittyvän tilauksen. Hän hankki lehdelle 11 158,14 eurolla 6 000 tuubihuivia jaettavaksi erilaisissa tilanteissa. Huivit hankittiin DesiPeli Oy -nimiseltä yhtiöltä, jonka hallituksen varajäsen Heinimäki oli.

Idea tuubihuivien hankinnasta syntyi toimituksessa. Uuteen työhönsä vasta harjoittelemassa ollut Heinimäki kääntyi tutun yrittäjän puoleen, jolta tiesi saavansa huivit edullisesti.

Heinimäki kertoo Kirkko ja kaupungille, että hän pyysi huiveista tarjouksen ja kävi sen läpi Helsingin seurakuntayhtymän viestintäjohtajan ja Espoon seurakuntayhtymän viestintäpäällikön kanssa ennen tilauksen tekemistä. Tämän hän kertoi myös selvityksessään sisäiselle tarkastukselle.

Hän kertoi sisäiselle tarkastukselle ja Suomen Kuvalehdelle, ettei tullut huiveja hankkiessaan ajatelleeksikaan, että oli joskus lupautunut yhtiön hallituksen varajäseneksi. Hän ei ole yhtiön osakas, eikä ole koskaan saanut siltä palkkiota, lahjaa tai muitakaan etuuksia, saati osallistunut kokouksiin.

Heinimäki pyysi marraskuussa 2017 eroa yhtiön hallituksen varajäsenyydestä.

Seurakuntayhtymän sisäinen tarkastus kysyi myös Heinimäen muista yritysyhteyksistä ja huomautti hänelle sivutoimiluvan puutteesta. Heinimäellä on Taigu Oy -niminen yritys, jonka hallussa on hänen tekemiensä kirjojen kustannussopimukset. Hän on ollut hallituksen varajäsen myös Riviväli -yrityksessä.

– Senkin paikan olen jättänyt, eikä minulla ole tässä asiassa muutenkaan salattavaa. Olen selvittänyt nämä asiat työnantajan kanssa ja myöntänyt virheeni. Sisäinen tarkastus on pitänyt selvitystä riittävänä, kertoo Heinimäki.

Suomen Kuvalehden jutussa kerrotaan, että myös Kirkko ja kaupungin mediaperheeseen kuuluvan Jouluradion työntekijän edustuskuluista ja musiikin hankinnasta pyydettiin lisätietoja. Heinimäen mukaan molemmat asiat liittyvät työtehtäviin, eikä väärinkäytöksiä ole ilmennyt.

Helsingin seurakuntayhtymä teettää parhaillaan ulkopuolisella Maura Audit -tilintarkastusyhtiöllä laajaa, 50 ihmistä koskevaa selvitystä luottokorttien käytöstä, matkalaskuista ja lähipiirilaskujen tarkastuksesta. Selvitykseen päädyttiin, kun hiippakuntavaltuuston puheenjohtajan Johanna Korhonen teki piispa Teemu Laajasalolle kysymyksiä hänen liiketoiminnastaan ja luottokortin käytöstään Kallion kirkkoherrana.

Tästä asiasta kertoi ensimmäisenä Kirkko ja kaupunki.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Helsingin seurakuntayhtymän lähipiiriselvityksessä ei ilmennyt väärinkäytöksiä

Ajankohtaista

Ulkopuolinen tilintarkastusyhtiö Maura Audit tutki lähipiirisidoksia kolmelta vuodelta. Tarkastettavia henkilöitä oli 76 ja lähipiiriyhteisöjä 212.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.