null Supersöpö häätrendi maailmalta: muodikkaissa häissä vierailee nyt alpakka tai laama

Laamat ja alpakat saavat häävieraat hyvälle mielelle ja tekevät hääkuvista valloittavia. Ruutukaappaus Wedding Llamas -tililtä Instagramista.

Laamat ja alpakat saavat häävieraat hyvälle mielelle ja tekevät hääkuvista valloittavia. Ruutukaappaus Wedding Llamas -tililtä Instagramista.

Hyvä elämä

Supersöpö häätrendi maailmalta: muodikkaissa häissä vierailee nyt alpakka tai laama

Hellyyttävät alpakat ja laamat kruunaavat hääpotretin. Suomeen ilmiö ei ole vielä levinnyt, vaikka alpakat yleistyvätkin.

Haluatko häät, joissa on takuuvarmasti iloinen tunnelma ja joista jää muistoksi aivan erityisen ihastuttavat hääkuvat? Siinä tapauksessa kannattaa unohtaa suloiset sulhaspojat ja morsiusneidot ja pyytää paikalle muutama alpakka, laama tai molemmat.

 

 

#Repost @marcela.jpg (@get_repost) ・・・ Cos everyone loves llamas 😂 . . . . . . . . . . #intimatewedding#intimateweddingphotographer#elope#elopement#elopementphotographer#destinationelopement#destinationweddingphotographer#adventureweddingphotographer#adventurouswedding#adventurewedding#adventuresession#portlandweddingphotographer#portlandwedding#oregonweddingphotographer#oregonwedding#californiaweddingphotographer#lkopresets#californiabride#columbiarivergorge#oregonbride#theweddinglegends#pnwedding#radlovestories#onGWS#photobugcommunity#lovellope#elopementcollective#wanderingphotographers #obbestmomentphoto2018

Henkilön WeddingLlamas (@weddingllamas) jakama julkaisu


Etelä-Amerikasta alun perin kotoisin olevat laamat ja alpakat ovat muutaman vuoden ajan saaneet kunnian vierailla häissä Yhdysvalloissa ja Japanissa. Esimerkiksi Yhdysvalloissa toimivalla Classy Camelids -yrityksellä ja sen laumalla, erityisesti Rojo-laamalla sekä Napelon-alpakalla, on pukannut mukavasti keikkaa Portlandin, Oregonin, Washingtonin ja Vancouverin alueella. Ainoastaan kovan kuumuuden, lumen tai kylmän sään aikana alpakat ja laamat eivät tee hääkeikkoja. Karvakorvien luvataan olevan ihmisystävällisiä ja rauhallisia, onhan niillä kokemusta myös terapiaeläimenä toimimisesta. Terapiatoimintaan, kuten vanhainkotikeikkoihin, käytetään myös häävisiiteistä saatavia tuottoja.

 


Japanissa hotelli nimeltä Epinard Nasu tarjoaa kokonaisia ”alpakkahääpaketteja”, jotka sisältävät paitsi alpakan osallistumisen häihin, niin myös hääasut sulhaselle ja morsiamelle, vihkiseremonian, valokuvauksen, hotelliyön ja illallisen.

Ihmiset kaikkialla ovat luonnollisesti olleet ihastuksissaan laama- ja alpakkavieraista. Mitään erityistä järkisyytä tälle häätrendille ei ole: alpakat nyt vaan ovat niin söpöjä ja ilahduttavat kaikenikäisiä häävieraita.

Yleensä häätrendit tulevat Suomeen pienelle viiveellä. Jos ensimmäiset kuvat ja jutut alpakkahäistä alkoivat levitä vuonna 2015, voisi olettaa, että trendi näkyy jo Suomessakin. Suomen Alpakkayhdistys ry:n puheenjohtaja Janne Sulin kertoo nähneensä kuvia alpakoiden sulostuttamista häistä Yhdysvalloista ja Japanista, mutta Suomeen trendi ei ole vielä hänen tietojensa mukaan levinnyt, vaikka alpakat yleistyvätkin.

– Messuilla ja muissa tapahtumissa alpakoita sen sijaan nähdään enenevissä määrin, Sulin kertoo.

Huomioon ja hälyyn alpakat suhtautuvat Sulinin mukaan vaihtelevasti. Yleensä tapahtumiin valikoituvat rauhallisimmat alpakat.

– Nekin ovat yksilöitä. Jotkut eivät stressaa oikein mistään, jotkut ahdistuvat jo siitä, että pitää laittaa riimu päähän. Mutta alpakoita pystyy myös opettamaan sietämään eri asioita.

Siihen, miksi ihmiset menevät aivan pähkinöiksi alpakoista Sulinilla on selitys.

– Niillä on vaan sellaiset silmät ja kasvot, että ne hellyyttävät ihmiset.

 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.