null Suvivirteen haetaan uutta säkeistöä kilpailulla – ”suurin Suvivirsi ikinä” lauletaan toukokuussa Myyrmäen montussa

Suvivirressä on kuusi säkeistöä. Nyt ihmisiä haastetaan miettimään, miten kuuluisi seitsemäs säkeistö.

Suvivirressä on kuusi säkeistöä. Nyt ihmisiä haastetaan miettimään, miten kuuluisi seitsemäs säkeistö.

Ajankohtaista

Suvivirteen haetaan uutta säkeistöä kilpailulla – ”suurin Suvivirsi ikinä” lauletaan toukokuussa Myyrmäen montussa

Seurakunta haluaa luoda virrelle iloista nostetta ja kannustaa ihmisiä laulamaan. Voittajan valitsee piispa Teemu Laajasalo.

Vantaalainen Vantaankosken seurakunta järjestää kilpailun, jossa tarkoituksena on keksiä uusi säkeistö Suvivirteen. Kilpailu kutsuu miettimään, miten sanoittaa Suomen suven kauneuden synnyttämää riemua tässä ajassa.

Vantaankosken seurakunnan yhteisöpappi Jere Hämäläinen ja nuorisotyönohjaaja Suvi Vanhakylä valitsevat kilpailuun osallistuneista säkeistöistä kärkikolmikon, joita esitellään seurakunnan nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Voittajan valitsee Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo esiraadin valitsemien kolmen parhaan ehdotuksen joukosta. Voittanut säkeistö lauletaan yhdessä tapahtumassa, jonka nimi on Suurin Suvivirsi ikinä.

– Suurin Suvivirsi ikinä liittyy lähinnä säkeistöjen määrään, mutta sen on tarkoitus myös innostaa ihmisiä liikkeelle laulamaan. Suurin Suvivirsi syntyy yhteisvoimin, Jere Hämäläinen sanoo.

Hämäläisen mukaan Suvivirrestä, muun muassa sen sopivuudesta koulujen päättäjäisiin, on viime vuosina paljon keskusteltu. Virsi on osa suomalaista kesäperinnettä ja tuo monelle mieleen alkavan kesäloman.

Seurakunta halusi lähestyä aihetta positiivisesta näkökulmasta ja antaa mahdollisuuden laulaa virttä enemmän kuin koskaan. Kun virsikirjassa on kuusi säkeistöä, niin nyt lauletaan seitsemän.

– Päätimme, että järjestämme iloisen matalan kynnyksen tapahtuman, jonne toivomme mukaan mahdollisimman paljon väkeä.

Kun jotain järjestetään, se pitää tehdä sopivan rouhealla asenteella.

Kun Helsingissä Stadin Suvivirsi -tapahtumassa oli vuonna 2017 peräti 4 000 ihmistä, niin aiotteko saada mukaan vielä enemmän laulajia?

– Toivomme, että tästä tulisi myös laulajamäärältään suurin Suvivirsi. Kun jotain järjestetään, se pitää tehdä sopivan rouhealla asenteella, Hämäläinen tuumii.

Hän lisää, että Myyrmäen monttu täyttyy kyllä vähemmälläkin.

Kilpailun voittanut säkeistö kajautetaan ilmoille Vantaankosken seurakunnan Suurin Suvivirsi ikinä -tapahtumassa sunnuntaina 17. toukokuuta kello 12. Paikka on Vantaan Myyrmäessä sijaitseva Myyrmäen monttu.

– Mukaan voi tulla joko suoraan tapahtumaan tai tulla jo kymmeneltä Virtakirkkoon, joka on ihan lähellä. Kävelemme sieltä messun jälkeen ristisaatossa montulle. Tapahtumassa on mukana ainakin puhallinorkesteri ja tarjolla on mehua ja makkaraa.

Suvivirsi löytyy virsikirjasta numerolla 571. Vuodesta 1701 virsikirjassa mukana olleessa virressä on kuusi säkeistöä. Sen säveltäjää ei tunneta, eikä sanoittajastakaan ole täysin varmaa tietoa.

Suomessa valoisa virsi ilmestyi virsikirjaan varsin kohtalokkaana aikana. Käynnissä oli Suuri pohjan sota ja takana Suuret kuolonvuodet. Tällä nimellä kutsutaan nälänhätää, joka vuosina 1695–97 tappoi 25–30 prosenttia suomalaisista.

Kilpailun voittaja eli parhaan säkeistön tehnyt saa maineen ja kunnian lisäksi sadan euron suuruisen lahjakortin Wanda's Kitchen & Lounge -ravintolaan, joka sijaitsee ihan tapahtumapaikan läheisyydessä.

Kilpailuun voit osallistua lähettämällä kirjoittamansa säkeistön ja yhteystiedot pastori Jere Hämäläiselle sähköpostilla osoitteeseen jere.hamalainen@evl.fi tai kirjeenä osoitteeseen Virtakirkko/Jere, Rajatorpantie 8, 01600 Vantaa. Kuoren päälle merkintä "Suvivirsi". Säkeistön ja yhteystietojen tulee olla perillä viimeistään sunnuntaina 5.4.2020.

Kilpailun säännöt ja esittelyvideo löytyvät täältä.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Tuuli Charalambous voitti kilpailun, jossa haettiin uutta säkeistöä Suvivirteen – sanoituksessa viitataan ilmastonmuutokseen ja koronaeristykseen

Hyvä elämä Ajankohtaista

Vantaankosken seurakunnan järjestämään kilpailuun tuli 62 vastausta. Piispa Teemu Laajasalo valitsi voittajan esiraadin valitsemasta kolmesta parhaasta säkeistöehdotuksesta. Voittosäkeistö on kuultavissa verkossa.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.