null Taivaan tähden: Paastopäiväkirja

Hengellisyys

Taivaan tähden: Paastopäiväkirja

Oikea paasto ei ole kitumista nälässä eikä hyveellisyyspisteiden keräämistä.

Voit halutessasi kuunnella tekstin:

-:- / -:-

Sosiaalisesta mediasta olen bongannut jo monta ideaa. Paastota voi karkista tai kakusta tai viinistä. Joku on päättänyt olla ostamatta mitään, ja toinen yrittää selvitä puhumatta pahaa. Perinteinen paastoaja on syömättä lihaa.

Kristityllä on nimittäin edessään 40 erilaista päivää. Laskiaistiistain jälkeisestä tuhkakeskiviikosta pääsiäisyöhön jatkuva suuri paasto kestää yhtä kauan kuin paholainen kiusasi Jeesusta autiomaassa.

Olen oppinut, että paaston tehtävä on karsia tarpeetonta tauhkaa ja keskittää ajatukset olennaiseen. Monelle aloittelevalle paastoajalle se tarkoittaa epäonnistuneen joulunjälkeisryhdistäytymisen toista yritystä. Olennaiseen keskittymisen toivotaan kaventavan rönsyilevän elämän lisäksi myös vyötäröä.

En tiedä, mistä tämä itsekeskeinen ja omaa tulosta paranteleva paastokulttuuri on lähtöjään. Raamatussa sellainen esitellään oikean paaston irvikuvana. Oikea paasto ei ole kitumista nälässä eikä hyveellisyyspisteiden keräämistä. Sen tarkoitus ei ole tavoitella sitä, että saisin. Sen tarkoitus on antaa.

Profeetta Jesajalla on melko tyhjentävä luettelo siitä, mihin minun seuraavien seitsemän viikon aikana pitäisi erityisesti keskittyä. Vapauta sorretut, check. Ruoki nälkäiset, check. Avaa kotisi kodittomalle, check.

Ei ihme, että kristityt ovat keksineet, että myös suklaasta kieltäytyminen on hengellinen harjoitus ja urhean paastoajan teko.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.