null Taivaan tähden: Rukous opettaa mittasuhteita

Hengellisyys

Taivaan tähden: Rukous opettaa mittasuhteita

Voit myös kuunnella tekstin:

-:- / -:-

Tiedän monen kääntäneen Jumalalle selän, kun hän on vastannut rukoukseen väärin tai jättänyt kokonaan vastaamatta. Se saa minut ihmettelemään, mitä rukous ylipäätään on.

Muistan tilanteita, joissa olen itsekin epätoivoissani parahtanut pyynnön. Aina on aiheena ollut jokin minulle tai läheisilleni tarpeellinen hyvä. Vaikeassa elämäntilanteessa olen rukoillut ratkaisua, ettei itse tarvitsisi päättää. Sairaan parantumista rukoillessani olen pyytänyt Jumalaa varjelemaan hänet ja minut kivulta ja luopumisen tuskalta.

En ihmettele, että rukous on myös kaupankäyntiä: olen kyllä uskollinen ja kiltti, jos vain annat minulle tämän ja tuon. Juuri siksi rukoussunnuntain teksteistä hätkähdyttävin on tämä: ”Minulla on omat suunnitelmani teitä varten”, sanoo Herra.

Ja vaikka Herra tässä samaisessa raamatunkohdassa kauniisti lupaa, että hän antaa meille tulevaisuuden ja toivon, hän ei puhu sanaakaan siitä, että maallisen elämämme murheet tulisivat yhtäkkiä ratkaistuiksi. Tulevaisuus ja toivo ovat tässä: ”Te etsitte minua ja löydätte minut. Koko sydämestänne te minua etsitte ja minä annan teidän löytää minut.”

Mitä Jumalan löytäminen on? Ehkä jotakin sellaista, että sanomaton kirkkaus vahvistaa sisäisen olemukseni ja elämäni kasvupohjana rakkaus opettaa minulle kaiken leveyden, pituuden, korkeuden ja syvyyden, kuten apostoli Paavali Efesoksen kristityille toivoi.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.