null Tämä kolahti: Teiniraskaudesta kertova Hölmö nuori sydän mykistää aitoudellaan

Rosa Honkonen ja Jere Ristseppä näyttelevät uskottavasti Hölmön nuoren sydämen teinipariskuntaa.

Rosa Honkonen ja Jere Ristseppä näyttelevät uskottavasti Hölmön nuoren sydämen teinipariskuntaa.

Tämä kolahti: Teiniraskaudesta kertova Hölmö nuori sydän mykistää aitoudellaan

Selma Vilhusen ohjaamassa elokuvassa liikutaan lähiönuorten monikulttuurisessa maailmassa, jossa esiintyy viiltävää rasismia.

Kun yläastetta käyvä Kiira kertoo luokkatoverilleen Leeville, että hän on tälle raskaana, katsoo elokuvan kohtausta sydän sykkyrällä. Miten tarina etenee, tekeekö Kiira abortin vai pitääkö hän lapsen? Tomera ja itsetietoinen Kiira päätyy jälkimmäiseen, eikä se alkujärkytyksen jälkeen ole Leevistäkään niin huono ajatus. Ovathan nuoret rakastuneita.

Tästä alkaa Selma Vilhusen ohjaaman Hölmö nuori sydän -elokuvan nuoren parin jännitteitä täynnä oleva odotusaika. Kummankin nuoren äiti on yksinhuoltaja, eivätkä he suuresti innostu uutisesta. Kaveripiirit taas jakautuvat niin, että Kiiran tyttökaverit kannustavat ja ovat tukena, kun taas Leevin poikaporukassa tilanne herättää melkoista hämmennystä.

Hämmentynyt on tuleva isukkikin, kuten Leevin paras kaveri häntä nimittää. Leevin ongelmana on lisäksi pienikokoisuus. Hän on luokkansa pojista lyhyin, mistä tämä ”kääpiö” saa kuulla jatkuvasti. Yksi pilkkaajista on maahanmuuttajataustainen poika, jonka kanssa Leevi joutuu tappeluun.

Vaikeassa vaiheessa Leevi tutustuu aikuiseen Janneen ja tämän rasistiseen kaveriporukkaan. Janne hyväksyy hänet jengiinsä, jossa opetellaan miehen mallia taisteluharjoitusten avulla. Porukka suunnittelee myös maahanmuuttoa vastustavia mielenilmaisuja ja jopa polttopulloiskua.

Leevi yrittää sopeutua uuteen rooliinsa viettäen aikaa Kiiran kanssa. Se ei kuitenkaan ole helppoa, eihän vanhemmaksi kasvaminen koskaan ole. Nyt kuviota sekoittaa vielä uusi kaveriporukka.

Hölmön nuoren sydämen teinipariskuntaa näyttelevät Rosa Honkonen ja Jere Ristseppä. Heidän roolisuorituksensa liikuttavat herkkyydellään ja aitoudellaan. Myös Ville Haapasalo öykkärimäisenä Jannena vakuuttaa roolityössään.

Ohjaaja Selma Vilhunen ja käsikirjoittaja Kirsikka Saari ovatkin onnistuneet kuvaamaan koskettavasti paitsi hellyttävän teinipariskunnan elämää myös heitä ympäröivän monikulttuurisen asuinalueen ongelmia. Elokuva näyttää selvin kuvin sen, mistä rasismi kumpuaa ja millaisiin tekoihin se voi johtaa. 

 

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: