null Tikkurilan kirkkokortteliin valmistuu 61 vuokra-asuntoa – ”Vuokra-asunnoista saatavilla tuloilla korvataan kirkollisverotulojen pienenemistä”, sanoo kiinteistöjohtaja

Vantaan seurakuntayhtymä rakennuttaa Tikkurilan kirkkokortteliin uusia vuokra-asuntoja.

Vantaan seurakuntayhtymä rakennuttaa Tikkurilan kirkkokortteliin uusia vuokra-asuntoja.

Ajankohtaista

Tikkurilan kirkkokortteliin valmistuu 61 vuokra-asuntoa – ”Vuokra-asunnoista saatavilla tuloilla korvataan kirkollisverotulojen pienenemistä”, sanoo kiinteistöjohtaja

Vantaan seurakuntayhtymällä on ennestään yli 200 vuokra-asuntoa.

Samalla, kun Vantaan seurakuntayhtymä rakennutti Tikkurilaan uuden kirkon, kirkkorakennusta ympäröivä kirkkokortteli myllättiin. Seurakuntayhtymä rakennutti kortteliin myös vuokra-asuntoja, joihin pääsee muuttamaan huhtikuussa.

Vehkapolulla sijaitsevassa uudessa asuinrakennuksessa on 61 vuokra-asuntoa, joista 42 on yksiöitä, 15 kaksioita, kolme kolmioita ja yksi neljän huoneen asunto.

Vantaan seurakuntayhtymällä on ennestään yli 200 vuokra-asuntoa. Kiinteistöjohtaja Timo Kraufvelin mukaan vuokra-asuinnoista saatavien tulojen merkitys kasvaa koko ajan.

– Tavoitteenamme on, että vuokra-asunnoista saatavilla tuloilla korvataan kirkollisverotulojen pienenemistä, Kraufvelin kertoo. 

Tikkurilan uusi kirkko vihittiin käyttöön 24. tammikuuta.

Tikkurilan uusi kirkko vihittiin käyttöön 24. tammikuuta.

Kirkkokorttelin rakennuttamisen yhteydessä Vantaan seurakuntayhtymä myös myi osan kortteliin kuuluvista tonteista. Kraufvelinin mukaan tonttikauppojen ja uusien vuokra-asuntojen tuloja ei erityisesti korvamerkitty uuden kirkon rahoittamiseen.

– Seurakuntayhtymän investointivarat ovat yhteisiä. Niitä ei korvamerkitä niin, että jonkin vuokra-asunnon tuotto tulisi käyttää johonkin.

Seurakuntayhtymän uudet vuokra-asunnot rakennettiin yhtymän omalle tontille.

Tikkurilan seurakunta järjestää kirkkokorttelissa monenlaista yhteisöllistä toimintaa, kuten yhteisöruokailuita. Kirkkokorttelin asuntoihin voi hakea vuokralle osoitteessa vantaanseurakunnat.fi/kotitikkurilasta.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.