null Tikkurilan uusi kirkko kiinnostaa lähellä ja kaukana – opastettuja kierroksia tulossa lisää

Uusi Tikkurilan kirkko kiinnostaa vantaalaisia. Tutustumiskierroksia järjestetään nyt lisää, sillä koronarajoitusten vuoksi kirkkoon otetaan ihmisiä nyt vain pienissä ryhmissä.

Uusi Tikkurilan kirkko kiinnostaa vantaalaisia. Tutustumiskierroksia järjestetään nyt lisää, sillä koronarajoitusten vuoksi kirkkoon otetaan ihmisiä nyt vain pienissä ryhmissä.

Ajankohtaista

Tikkurilan uusi kirkko kiinnostaa lähellä ja kaukana – opastettuja kierroksia tulossa lisää

Kahdeksan hengen opastetut kierrokset ”hengellisessä Oodissa” täyttyivät nopeasti. Kävijöitä oli noin tuhat, joten ensi viikosta alkaen niitä järjestetään lisää.

Uusi Tikkurilan kirkko kiinnostaa vantaalaisia ja kauempaakin tulevia. Yleisölle avointa toimintaa siellä ei pandemian vuoksi voida vielä järjestää.

Kirkkoon on voinut tutustua opastetuilla yleisökierroksilla, jotka ovat vetäneet väkeä. Ensimmäisen viikon aikana kirkkoon pääsi kahdeksan hengen ryhmissä yhteensä noin 1 000 ihmistä. Suuren suosion takia kierroksia järjestetään 6.2. alkaen lisää.

– Ei tämä yllättänyt, sillä kirkko on saanut runsaasti näkyvyyttä ja kivaa palautetta jo rakentamisen aikana. Monia kiinnostaa kirkon arkkitehtuuri. Ihmiset ovat odottaneet pitkään kirkkoa Tikkurilan paraatipaikalle. Olemme pitkään olleet ilman kirkkoa Tikkurilan keskustassa, joten hengellistä kaipuuta on. Tämä on myös kotiseutunähtävyys, Tikkurilan seurakunnan tapahtumakoordinaattori Susanna Lönnqvist sanoo.

– Vierailijat olivat paitsi oman seurakunnan jäseniä, myös Vantaan ulkopuolelta tulleita kiinnostuneita. He olivat pääasiassa aikuisväestöä, mutta myös lapsiperhekunnittain vierailtiin, hän jatkaa.

Hänen mukaansa ihmiset ovat odottaneet ”hengellistä Oodia”, kirkkoa, joka on auki aamusta iltaan. Niin Tikkurilan kirkko tulee olemaan, kun koronasta päästään. Monenmoista oli ja on suunnitteilla, vaan nyt eletään pandemian ehdoilla.

– Olimme valmistelleet Tikkurilan kirkon avajaisviikolle seitsemän erilaisen konsertin sarjaa, mutta jouduimme siirtämään sen keväämmälle korona- ja yleisörajoituksista johtuen. Kattauksessa on musiikkia klassisesta pop-musiikkiin. Koska kokoontumiset lähitulevaisuudessa ovat epätodennäköisiä, tulemme varmasti toteuttamaan konsertteja striimattuna jo pääsiäisen aikaan, Lönnqvist kertoo.

Kotisivuillemme on tulossa myös virtuaalinen kirkkokierros, jolle voi osallistua kotisohvalta.

Tikkurilan kirkon vihkiäispäivänä pidetty Reino Nordinin konsertti on kerännyt verkossa jo yli 9 500 katsojaa.

– Toimintamme toteutuvat nyt verkossa. Kirkko on myös tällä tavoin auki kaikille. Kotisivuillemme on tulossa myös virtuaalinen kirkkokierros, jolle voi osallistua kotisohvalta, Lönnqvist vinkkaa.

– Tällä hetkellä ei valitettavasti kirkkosaliin pääse itsenäisesti tutustumaan, vaikka ovet ovatkin avoinna esimerkiksi diakonian ja perheneuvonnan kohtaamisiin ja itsenäisen yrittäjän ylläpitämässä kahvilassa piipahtamiseen.

Urkujen virittämisen päätyttyä maaliskuun puolessa välissä kirkkosali avautuu Lönnqvistin mukaan myös henkilökohtaiselle hiljentymiselle.

Katutasossa toimiva Lauran Kaffila avautui maanantaina 25. tammikuuta. Sillä on 37 asiakaspaikkaa, joista muiden ravitsemusliikkeiden tavoin saa rajoitusten mukaan olla käytössä 75 prosenttia. Kahvila on avoinna kaikkina viikonpäivinä, mutta nyt kahvilan tiloista ei pääse kirkkoon tutustumaan. Sitä varten pitää ilmoittautua tutustumiskierrokselle.

– Kirkkokierroksemme jatkuvat 6.–19.2. ja tarjolla on myös ehtoollishetkiä 7.–18.2. samalla tavoin ennakkoilmoittautumisella ja rajoitetulla osallistujamäärällä (8 henkeä). Seuraamme koronatilannetta ja kaikki kierrokset toteutetaan turvallisuusjärjestelyjä noudattaen. Ilmoittautuminen on netissä, Lönnqvist sanoo.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.