null Tikkurilan uuden kirkon yhteyteen kaavaillaan korkotuettuja asuntoja

Havainnekuva ehdotuksesta Tikkurilan uudeksi kirkoksi.

Havainnekuva ehdotuksesta Tikkurilan uudeksi kirkoksi.

Ajankohtaista

Tikkurilan uuden kirkon yhteyteen kaavaillaan korkotuettuja asuntoja

Opiskelija-asuntojen lisäksi tontille tulisi asuntoja, jotka saavat kymmenen vuoden ajan korkotukea.

Tikkurilan uuden kirkon tieltä puretaan nykyinen Bethanian liikerakennus. Unikkotien ja Asematien väliselle tontille on tulossa HOASin opiskelija-asuntoja noin 130 opiskelijalle. Tämän lisäksi tontille kaavaillaan Vantaan seurakuntien omaan omistukseen tulevia lyhyen korkotuen ARA-asuntoja.

Yhteinen kirkkoneuvosto päätti keskiviikkona esittää kirkkovaltuustolle korkotuettujen asuntojen rakentamista. Korkotuki jatkuu 10 vuotta, jonka jälkeen rakennus vapautetaan rajoituksista.

Hankkeen kustannusarvio on noin 7,7 miljoonaa euroa, josta korkotuetun lainan osuus on noin 6,9 miljoonaa euroa ja oman pääoman osuus 0,8 miljoonaa euroa. Kustannusarvio ei sisällä tontin kiinteistökehitykseen ja nykyisen rakennuksen purkuun liittyviä kustannuksia. Koska asunnot jäävät seurakuntien omistukseen, niistä saadaan jatkossa vuokratuottoa, joka käytetään seurakuntien toimintaan.

Bethanian tontin rakennusoikeus on 9000 kerrosneliötä asuin- ja liikerakentamista ja 2000 kerrosneliötä uuden kirkon vaatimaa tilaa. HOASin opiskelija-asuntojen jälkeen muulle asuntotuotannolle jää 3000 kerrosneliötä. Vantaan kaupunki on edellyttänyt seurakunnilta asuntotuotantoa kirkkokortteliin, josta halutaan vilkas ja elämää sykkivä kortteli Tikkurilan keskustaan.

 

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Nyt se on päätetty – Vantaan kaupunginvaltuusto nuiji läpi vuosia kestäneen Tikkurilan kirkon rakennushankkeen

Ajankohtaista

Harmaatiilisen kirkkokompleksin hintalappu on noin 21,3 miljoonaa euroa. Samaan kortteliin tulee asuntoja sadoille ihmisille.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.