Nyt se on päätetty – Vantaan kaupunginvaltuusto nuiji läpi vuosia kestäneen Tikkurilan kirkon rakennushankkeen
 Havainnekuva Tikkurilan kirkon kirkkosalista.

Harmaatiilisen kirkkokompleksin hintalappu on noin 21,3 miljoonaa euroa. Samaan kortteliin tulee asuntoja sadoille ihmisille.

Vantaan kaupunginvaltuusto päätti eilen kokouksessaan hyväksyä ehdotuksen, että Tikkurilan vanha kirkko puretaan, ja tilalle rakennetaan uusi kirkkokompleksi. Sen yhteyteen tulee liike- ja toimistotilojen lisäksi asuntoja noin 600 hengelle.

Alueen rakennusoikeus on 32 950 kerrosneliömetriä. Siitä asuntoja on noin 28 000 kerrosneliömetriä. Kirkon suunnittelee arkkitehtitoimisto OOPEAA.

Tikkurilan nykyinen kirkko valmistui 1957. Siitä tuli suojelukohde vuonna 2011, mutta sen jälkeen rakennuksessa havaittiin syöpää aiheuttavia PAH-yhdisteitä, hometta ja sädesientä. Rakennus on ollut käyttökiellossa vuodesta 2015.

Mikäli uuden kirkon rakentaminen etenee aikatauluissa, se valmistuu adventtiin 2020 mennessä.