null Töölön kirkkoherranvaalissa jatkaa kuusi kelpoista hakijaa

Töölön seurakunnan kirkkoherraksi on ehdolla kuusi pappia.

Töölön seurakunnan kirkkoherraksi on ehdolla kuusi pappia.

Ajankohtaista

Töölön kirkkoherranvaalissa jatkaa kuusi kelpoista hakijaa

Uuden kirkkoherran valitsee luottamushenkilöistä koostuva seurakuntaneuvosto 11. lokakuuta.

Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli totesi Töölön seurakunnan kirkkoherran virkaan kelpoisiksi hakijoiksi seuraavat henkilöt: hakijat Mari-Anna Auvinen, Pirkko Hänninen, Petteri Kerko, Hilkka Niemistö, Asko Nuorkivi ja Johannes Tikka. Alunperin virkaa haki seitsemän pappia, mutta nyt on jäljellä kuusi.

Tuomiokapituli antoi 17.8. Töölön seurakunnalle lausunnon hakijoista. Siinä on otettu huomioon hakemukset, muut asiakirjat ja hakijoiden haastattelut.

Lausunnossa todetaan, että parhaiten edellytykset Töölön seurakunnan kirkkoherran virkaan täyttävät taidon, viranhoidon ja erityisten tarpeiden pohjalta Auvinen ja Niemistö.

Töölön uuden kirkkoherran valitsee luottamushenkilöistä koostuva seurakuntaneuvosto 11. lokakuuta. Ennen valintapäivää Temppeliaukion kirkossa järjestetään kaikille avoin vaalipaneeli, jonka ajankohta selviää myöhemmin.

Töölön kirkkoherra Hannu Ronimus jäi kesäkuussa eläkkeelle. Tuomiokapituli nimitti keskiviikkoisessa kokouksessaan virkaatekeväksi kirkkoherraksi Tuomiokirkkoseurakunnan papin ja Agricola-liikkeen toiminnanjohtajan Henrik Wikströmin. Hän toimii kirkkoherrana syyskuun alusta vuoden loppuun.

Töölön seurakunnassa on 61 päätoimista työntekijää, kymmeniä tuntityöntekijöitä ja lähes 500 vapaaehtoista. Seurakunta on Helsingin kolmanneksi suurin, sen jäsenmäärä oli vuodenvaihteessa 26 825.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.