null Tubettaja Jasminsofi eli Jasmin Muurinen: ”Kummius on 120-prosenttisesti ihanaa ja pelkkää rakkautta”

Jasmin Muurinen juttelee viisikuukautisen Aatos-kummipoikansa kanssa videopuheluohjelman kautta.

Jasmin Muurinen juttelee viisikuukautisen Aatos-kummipoikansa kanssa videopuheluohjelman kautta.

Hyvä elämä

Tubettaja Jasminsofi eli Jasmin Muurinen: ”Kummius on 120-prosenttisesti ihanaa ja pelkkää rakkautta”

Kun Jasmin Muurista pyydettiin pienen pojan kummiksi, häneltä pääsi itku. Vieläkin pelkkä ajatus herkistää.

Tubettaja Jasminsofi, eli Jasmin Muurinen, 25, on tehnyt sosiaalista mediaa kolme vuotta työkseen. Lähes kaikki, mikä koskettaa hänen elämäänsä, raportoituu jossakin muodossa somekanaviin.

– Dokumentoin YouTubeen ja Instagramiin elämääni sellaisena kuin se eteen tulee. Somepäivitykseni ovat lifestylea laidasta laitaan, esimerkiksi matkavideota, arkisia my day -videoita ja reseptejä.

Toukokuussa Muurinen markkinoi kanavillaan myös kirkon kummipäivää.

– Olen yksi kirkon valitsemista nuorista somevaikuttajista, ja me tuomme nyt kanavillamme esiin sitä, mitä kummius voi tänä päivänä olla.

Kummiudesta somettavat Muurisen lisäksi Arttu Lindeman, Ville Mäkipelto ja Sita Salminen sekä Mutsimedia-sivusto.

Muurinen toivoo, että lapsen kastaminen ja kummius olisivat luonnollinen osa elämää ja että kummiksi pyytäminen koettaisiin ilona ja kunniana. Hän itse on viisikuukautisen Aatos-pojan kummi.

– Kummiudesta ei yleensä hirveästi puhuta, siitä vaan luetaan jostain paperista. Mutta kummina olo on 120-prosenttisesti ihanaa ja pelkkää rakkautta! Kummius on lahja lapselle, vanhemmille ja kummille.

Kummiksi tulo herkistää

Jasmin Muurinen on kotoisin Turusta, mutta asuu nykyään Helsingissä. Häntä pyysi kummiksi ystäväpariskunta, johon hän tutustui kymmenisen vuotta sitten Turussa.

– Ihana ajatella, että kummiksi pääseminen juurrutti vuosien takaista ystävyyttämme entistä enemmän. Kummius antaa ystävyydellemme vielä enemmän merkitystä ja jatkuvuuden tunnetta, Muurinen sanoo.

Kummilapsen isä oli saanut päättää, ketkä tulevat lapselle kummiksi. Kun Muuriselta kysyttiin, alkaisiko hän kummiksi, ensin pääsi itku.

– Se oli suora kyllä sen jälkeen, kun sain sanan suustani. Olen itkenyt kummilapsiasiaa vähän joka vaiheessa. Alan pikkuhiljaa päästä ohi siitä, mutta nytkin tässä puhuessa kyyneleet vähän nousevat silmiin.

– Kummilapsi on ihana asia. Kummius tuo rakkautta elämääni ja toivottavasti minä tuon rakkautta kummilapseni perheen elämään.

Jos oikein ällöttävän romanttisesti haluaa sanoa, niin kummius on kuin ystävyyden avioliitto.

Kummina olo on Jasmin Muurisen mielestä hieno pysyvyyden merkki, varsinkin, kun nykymaailmassa kaikki on niin nopeasti muuttuvaa.

– Pikkuhiljaa alkaa arvostaa enemmän ja enemmän symbolisia oikeita lupauksia. Kummius on yksi niistä. Jos oikein ällöttävän romanttisesti haluaa sanoa, niin kummius on kuin ystävyyden avioliitto.

– Minusta se on älyttömän lohduttava ajatus, että loppuelämämme minä ja kummilapseni perhe olemme yhteydessä. Kävi, miten kävi.

Monta tapaa olla kummi

Aatoksella on neljä kummia. Jokainen heistä tuo jotakin kummilapsen elämään. Muurisesta on hienoa, ettei ole vain yhtä tapaa olla kummi.

– Esimerkiksi yksi meistä kummeista on hyvä käsitöissä. Hän on tehnyt helistimiä. Minä en osaa niitä tehdä, mutta ehkä minä vien lasta eri paikkoihin ja teemme Helsingissä kultturellisti jotain.

Muurisen mielestä kummiutta ei kannata jännittää. Kummi voi luottaa siihen, että on ihan riittävä.

– Ei kummin roolissa tarvitse lähteä tekemään jotain itselle poikkeavaa. Luonne on se syy, miksi sinut on kummiksi valittu.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.