null Ukrainan sotapakolaisille kerätään rahaa ja tarvikkeita Espoossa

Sodan jaloista paenneita ukrainalaisia voi auttaa Espoossa esimerkiksi lahjoittamalla kuivaelintarvikkeita.

Sodan jaloista paenneita ukrainalaisia voi auttaa Espoossa esimerkiksi lahjoittamalla kuivaelintarvikkeita.

Ajankohtaista Hyvä elämä

Ukrainan sotapakolaisille kerätään rahaa ja tarvikkeita Espoossa

Lahjoituksena voi antaa esimerkiksi kuivaelintarvikkeita ja tekemällä vapaaehtoistyötä.

Sotaa paenneita ukrainalaisia voi auttaa monin eri tavoin, esimerkiksi lahjoittamalla rahaa Espoon seurakuntien Kotimaanavun hätäapukeräykseen.

Keräysvaroilla hankitaan erilaisia elintarvikkeita, hygieniatarvikkeita, lääkkeitä, vaatteita, petivaatteita sekä muuta tarpeellista. Espoon seurakuntien työntekijät toimittavat tarvikkeet jaettavaksi ukrainalaisten avustuspisteissä Espoossa sekä diakoniavastaanotoilla.

Myös käsityötarvikkeita kerätään ukrainalaisten hyväksi. Espoon kaupungin ukrainalaisten Help Center kerää käsityötarvikkeita käsityöryhmille.

Lahjoituksina toivotaan neulelankoja, neulepuikkoja, virkkuukoukkuja, parsinneuloja sekä muita käsityötarvikkeita, kuten kankaita, neuloja, helmiä ja korutarvikkeita. Tavarat voi viedä Leppävaaran kirkolle, josta ne toimitetaan eteenpäin. Pakettiin pakataan ainoastaan käsityötarvikkeita ja päälle kirjoitetaan ”käsityötarvikkeita”.

Leppävaaran kirkolle voi tuoda muitakin tarvikkeita kesäkuun loppuun asti. Pääoven sisäpuolella on rullakoita lahjoitustarvikkeita varten. Sieltä tarvikkeet toimitetaan jaettavaksi ukrainalaisille sotapakolaisille Espoon avustuspisteissä Matinkylän Kaivolla ja Merituulessa Suomenojalla.

Kirkolle voi tuoda lahjoituksena huoneenlämmössä säilyviä ruokatarvikkeita. Erityisesti tarvitaan kilon pakkauksina riisi- ja puurohiutaleita, makaronia, linssejä, säilykkeitä pahvipakkauksissa, näkkileipää, lisää vain kuuma vesi -ruokia, pussikeittoja, suola- ja voileipäkeksejä, suolaa ja pieniä teepakkauksia.

Lisäksi ukrainalaisten käyttöön kaivataan terveyssiteitä, vauvanvaippoja, wc-paperia, käsipyyhepaperia ja hygieniatarvikkeita, kuten shampoota, hammastahnaa, hammasharjoja, saippuaa, partahöyliä ja vanulappuja.

Tässä keräyksessä ei oteta vastaan vaatelahjoituksia eikä muita kodintarvikkeita.

Myös vapaaehtoistyöntekijöitä kaivataan. Nihtisillan ja Pitäjänmäen vastaanottokeskusten kirppistoimintaan etsitään täysi-ikäisiä vapaaehtoisia. Kirppistoiminnassa pääsee näkemään konkreettisesti, miten apu menee perille asukkaille.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.