null Hygieniatarvikkeita ja kuivamuonaa – Leppävaarassa, Alppilassa ja Pakilassa otetaan vastaan apua ukrainalaispakolaisille

Lahjoituskassiin voi pakata esimerkiksi riisiä, makaroneja ja teetä. Alppilan kirkolla otetaan vastaan vain hygieniatarvikkeita. Kuvankäsittely Maija Saari.

Lahjoituskassiin voi pakata esimerkiksi riisiä, makaroneja ja teetä. Alppilan kirkolla otetaan vastaan vain hygieniatarvikkeita. Kuvankäsittely Maija Saari.

Ajankohtaista

Hygieniatarvikkeita ja kuivamuonaa – Leppävaarassa, Alppilassa ja Pakilassa otetaan vastaan apua ukrainalaispakolaisille

Lahjoitukset toimitetaan ukrainalaisten avustuskeskukseen Vallilaan.

Leppävaaran seurakunta Espoossa ja Pakilan ja Kallion seurakunnat Helsingissä ottavat vastaan tarvikelahjoituksia Ukrainan sotaa pakeneville. Lahjoitukset toimitetaan jaettavaksi ukrainalaisten avustuskeskukseen Vallilaan.

Seurakunnat eivät kuitenkaan kerää tällä hetkellä esimerkiksi vaatteita tai kodintarvikkeita, ainoastaan hygieniatarvikkeita. Leppävaaran ja Pakilan kirkoille voi tuoda myös huoneenlämmössä säilyviä ruokatarvikkeita.

Ukrainalaisten avustuskeskuksesta Vallilasta tulijat saavat asiointiapua, neuvontaa, palveluohjausta, henkistä tukea, ruoka- ja vaateapua sekä mahdollista kuljetusapua. Toiminnasta vastaa Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry, joka toimii Ukrainan suurlähetystön, Ukrainan ulkoministeriön ja Suomen ulkoministeriön hyväksynnällä ja luvalla. Se tekee tiivistä yhteistyötä Helsingin ja Tampereen kaupunkien sekä ukrainalaisten vapaaehtoisjärjestöjen kanssa.

Leppävaaran kirkolle (Veräjäkallionkatu 2) lahjoituksia voi tuoda toukokuun loppuun asti. Tavarat voi tuoda kirkon pääovesta ja asetella niille varattuihin rullakkoihin. Kirkko on auki päiväsaikaan arkisin eli maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona sekä perjantaina klo 9–16 ja torstaina klo 10–18.

Pakilan Hyvän paimenen kirkolle (Palosuontie 1) kirkolle lahjoituksia voi tuoda arkisin klo 9–14 ja sunnuntaisin 9–12.

Alppilan kirkolle käyttämättömiä, pakkauksissa olevia lahjoituksia voi tuoda ma, ti, to ja pe klo 10–15, keskiviikkoisin klo 12–15. 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.